Реформаторите и ДПС на консултации при президента

OFFNews 04 ноември 2014 в 07:30 2287 0

Поредният кръг консултации при президента за съставяне на правителство ще се проведе с участието на Реформаторския блок и ДПС. 

В 10.30 часа при президента Росен Плевнелиев ще отидат първи представители на Реформаторския блок, а в 14.00 часа наред са представителите на "Движение за права и свободи".

Държавният глава ще обсъди с политическите сили неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, и приоритетите на 43-ото Народно събрание.

На предварителните разговори, проведени на "Дондуков" 2 на 15 октомври 2014 година, президентът Росен Плевнелиев и парламентарните сили постигнаха съгласие консултациите да се проведат последователно с всяка една от парламентарните групи.

Държавният глава ще обобщи резултатите от проведените консултации с представителите на парламентарните групи, след като разговаря с представителите на парламентарната група на ГЕРБ, които ще се проведат на 5 ноември. Очаква се още тогава държавният глава да връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група.

Днес продължават и разговорите на Реформаторите с ГЕРБ. На срещата се очаква да бъдат обсъдени конкретни кадрови предложения за министри в новото правителство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови