Редно е Валери Симеонов да оглави Съвета за хората с увреждания, според социалния министър

OFFNews 25 октомври 2018 в 15:42 2194 2

Малко преди премиерът Бойко Борисов да свали Валери Симеонов от управленския пост в Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, социалният министър Бисер Петков поощри поставянето му начело на Националния съвет за хората с увреждания - предложение, което възмути цялата парламентарна опозиция и най-вече майките на деца с увреждания, които протестират пореден ден с искане за оставката му.

Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика - ги обиди с думите, че са "кресливи жени" с "уж" болни деца. Петков, чиято основна грижа би трябвало да са социалните политики, явно не се е смутил от репликата и няма нищо против Симеонов да оглави Съвета за интеграция на хората с увреждания.

Днес той заяви, че в обсъждания от четири месеца проектозакон за хората с увреждания е записано предложението Националният съвет за хората с увреждания да се ръководи от ресорния вицепремиер и досега никой не е възразявал срещу това, напротив. Така искали хората с увреждания.

"Тези четири месеца никой не е възразил срещу това председателство. Така че аз не мисля, че законите трябва да се пишат според текущата конюнктура", каза Петков, цитиран от БТА. Все пак той допълни, че няма да се възпротиви, ако депутатите променят съответния текст от проектозакона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

26.10 2018 в 11:16

За никой не е тайна, че има хора над закона. Такива хора у нас могат да обиждат цели групи от населението, да се шегуват с жертвите на нацизма и да плюят над детското страдание.

17439

1

мнение от IP

25.10 2018 в 16:01

Всичко е такъв фарс! Ще променят закона защото настоящият вицепремиер е ..... Не може ли да сложат друг вицепремиер??? Ако някой друг се изложи, законите ли ще променяме или ще махнем човека???