Рашков разкри схема в Смолян: дават ти дърва, само ако гласуваш правилно

OFFNews 23 юни 2021 в 13:31 6061 0

Областният управител на Смолян ни информира, че в неговата област в някои населени места се оказва безпрецедентен натиск върху обикновения български гражданин, който ще гласува, по всякакви линии. Ако някой отиде в горското стопанство да си закупи дърва за огрев, всичко това се използва за натиск върху него, което е позорно явление. 

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг след редовното заседание на правителството.

Рашков обясни, че в МВР са идентифицирани множество лица, които започват да създават организация за купуване на гласове. "Спрямо тях в определен момент ще се предприемат законови мерки, за да се предотврати това", добави министърът. 

Вицепремиерът заяви, че тези, които го правят, трябва да знаят, че правителството няма да остане безучастно.  

Според местни източници на OFFNews схемата за осигуряване на гласове е стара и минава през служители на Горското предимно в западната част на областта. На всеки от тях им е дадена норма да осигурят даден брой гласоподаватели и те поставят въпроса при издаване на разрешителни за сеч, прочистване на гора или купуване на дърва. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!