Радостин Василев обяви, че не е заплашван от Кирил Петков и Асен Василев

ПП не са пратени в парламента, за да се коалират с ГЕРБ, заяви депутатът отцепник

Ружа Райчева 30 май 2023 в 13:17 3295 0

Радостин Василев в парламента

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Радостин Василев в парламента

Бях призован в районна прокуратура, която се е самосезирала вчера, и дадох обяснения в качеството си на пострадал. Мисля, че е важно да кажа, за да избегнем всякакви спекулации, че аз от Кирил Петков или Асен Василев не съм бил заплашван. Всичко останало е част от досъдебно производство в разследване на районната прокуратура.

Това заяви депутатът отцепник от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Радостин Василев в кулоарите на парламента. Вчера стана ясно, че прокуратурата разследва "лице с имунитет" за заплахи срещу Радостин Василев. Днес обаче Василев подчерта, че не бива да се спекулира с тази информация.

По думите му е бил заплашен от много места заради скандалната пресконференция със записа от заседание на ПП. Тези места били обект на проверки в момента.

"Защото някой се опитва да злоупотребява, е важно да се каже, че Кирил Петков и Асен Василев не са ме заплашвали никога за нищо. Нямам представа защо ги призовават, ще питате прокуратурата", коментира Радостин Василев.

Той заяви, че не е подавал никакви сигнали срещу Асен Василев и Кирил Петков, защото "няма за какво". Василев добави, че в момента има 24 часова охрана със себе си, осигурена от МВР.

"Българското общество не е пратило "Продължаваме промяната" тук, за да се коалират с ГЕРБ", каза още Радостин Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови