Радев представи кабинета си

Юлиан Христов 27 януари 2017 в 10:11 4300 4

Снимка Юлиан Христов

Президентът Радев и служебният премиер Огнян Герджиков.

На официална церемония в тържествената зала на президентството Румен Радев представи тази сутрин членовете на служебния си кабинет.

"Това правителство ще работи при сложна вътрешна и международна обстановка, когато на страната ни е неходима сигурност и стабилност. Служебното правителство има ясно очертани приоритети за организацията на изборите и работеща администрация", каза държавният глава.

Председателството на Съвета на ЕС е друга важна задача за служебното правителство,затова в кабинета има отделен пост на вицепремиер, отговарящ за председателството, посочи Радев.

Той ще настоява да бъдат осветлени порочни практики в министерствата и да бъдат прекратена.

Избора си на проф. Огнян Герджиков за служебен министър-председател Радев мотирива с това, че Герджиков е юрист с доказан авторитет, политик с опит, който е бил изпратен от поста си като председател на парламента с аплодисменти - "нещо, което рядко се случва в страната ни", добави президентът.

В първото си изказване като служебен премиер проф. Герджиков заяви, че правителството е готово да служи. Обърна се към министрите от кабинета на Борисов с думите, че грешките им ще бъдат поправени, а добрите неща ще бъдат запазени.

Служебният кабинет е пъчти неограничен, смята Герджиков. Има безобразия в изборния процес - навремето се е търгувало с роби, сега се търгува с гласове, каза премиерът и заяви, че ще положи грижи за ограничаване на порочната практика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

4

Отдавна престанах да чета българските новини.

Все едно и също като порочен кръг..

29585

1

Izalina

27.01 2017 в 10:26

Браво, аплодисменти, айде сега МАРШ да бачкате. Стига общи приказки.