Радев от Молдова: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

OFFNews 01 юни 2023 в 11:42 3390 14

Румен Радев

Снимка БГНЕС/архив

Румен Радев е в Молдова, където представлява България в срещата на върха на Европейската политическа общност

Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения. 

Това заяви президентът Румен Радев преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова, съобщи БТА. Коментарът му е по повод разговорите между парламентарните групи на "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП) и ГЕРБ - СДС за съставяне на правителство с втория мандат. По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че според него Мария Габриел (ГЕРБ - СДС) и Николай Денков (ПП - ДБ) са близо до решение.

България трябва да има редовно правителство, но то трябва да почива на ясни демократични принципи и най-вече да работи за България, каза президентът.

"Предстои европейска среща на високо ниво с важни последици за бъдещето на континента, особено за България. На фона на сериозните проблеми с правата на българите в Република Северна Македония, които ще бъдат неотменима тема на разговорите днес, на фона на войната в Украйна, на растящото напрежение в Косово, проблемите в енергетиката и свързаността – важна тема в разговорите ще бъде и въпросът за разклатеното доверие и разклатената европейска перспектива на България след срамните записи от Националния съвет на „Продължаваме промяната“ и последвалите самопризнания на лидерите", коментира Радев.

По думите на президента тези събития отдалечават България с огромни крачки от Европа – като ценности и морал, както и принципи и начин на правене на политика. 

Президентът каза още, че редица европейски лидери са поискали среща с него днес, а той ще положи усилия да ги убеди, че България ще се съхрани като демократична европейска държава.

Държавният глава Румен Радев е в Молдова, където  представлява България във Втората среща на върха на Европейската политическа общност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

16

Деспин Митрев

01.06 2023 в 20:51

Той и Тодор Живков говореше още по-пламенно и беше по-скоро, и можеш да помислиш малко по въпроса! Размина ви се, но не е сигурно, че новите грехове ще бъдат простени! Трябва си преследване на не-човеците, не става инак - вижда се.

705

14

Деспин Митрев

01.06 2023 в 16:09

Spiritus - кого защитаваш - КГБ? Знаеш ли какви са международните договори, които България е подписала и с кои държави ги е подписала? Правителството в България не козирува на чужди държави, а управлява държава, чиито ЗАКАНИ СА С ПО-НИСЪК РАНГ ОТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРИ, които е подписала! КОГА ЩЕ СИ НАБИЕТЕ В ТИКВИТЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ НАТО, ОТ ЕС, ЧЕ САЩ Е ОСНОВНИЯТ ВОЕНЕН СЪЮЗНИК, И ЧЕ ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ОТДЕЛЯНЕ ОТ ТЕЗИ СЪЮЗИ ИЗВЪРШВА ПРОТИВОДЪРЖАВНА(съответно ЮПРОТИВОНАРОДНА) ДЕЙНОСТ??? Аз наистина се чудя докога ще ги гладят с перце терористите в Бг и не ги шибнат в Гитмо?!

1000

13

Зла свекърва

01.06 2023 в 16:01

Такъв лицемер не сме имали от дълго време.

Аз гласувах за ПП - ДБ и искам да направят правителство, което да гарантира про-западния курс на България. Начело с Радев България бавно и постепенно затъва в проруския канал.

Нечистоплътно е поведението на Радев, който умишлено създава раздори в партиите и задкулисно дърпа конци, за да може да няма редовно правителство и да управлява еднолично и безконтролно вече две години, и то докато неговият шеф води агресивна война в Черноморския район.

Радев няма как да гарантира демократичното развитие на страната, защото той по всякакъв начин работи срещу парламентарната система.

-529

11

6екеr4о

01.06 2023 в 15:20

Няма какво да ни учудват фатмашките изцепки на пРезидентина Рундьо, то и лидерчето на вГъзраждане дрънка за национално предателство за членове от другите партии, тез боклуци са пълни безродници, първо импийчмант, после Рундьо у панделата, осъден по глава 1-ва от НК!

Същото и за оня, с лилавите джуки...

9347

10

Анализи

01.06 2023 в 15:00

Този продължава с простотиите си.

2099

9

Mateevk

01.06 2023 в 13:56

Опитвам се и друго да разбера. Все пак става дума за хора и партии, които Радев познава добре от няколко години поне. И как така сега, в резултат от един запис от тоалетната, в която явно само ПП ходи, изведнъж прозря с какви хора си е имал работа. Та нали тези хора ги е назначавал за служебни министри. После наистина "откри", че били "шарлатани и войнолюбци", но това защото не споделяха вече неговата абсурдна концепция за "мир" в Украйна, чрез омаломщаване на жертвата, за да може по-лесно да я погълне боата. Но сега изведнъж, за една нощ прозря какви само предатели се готвят да управляват. Това е просто нелепо, но за съжаление войната тепърва предстои - войната за европейското бъдеще на България. Радев и Възраждане няма да се предадат лесно. Ще дадат всичко от себе си, за да ни спрат.

1000

8

bucher

01.06 2023 в 13:39

Има и е имало много мерзавци в българската политика, лъжци, крадци , откровени престъпници, които ме отвращават.
Но този като го видя и ми се приисква да .....
направо искам да ...... и да ........

..................
Не знам как се нарича това чувство.
Ши*ан предател

705

7

Деспин Митрев

01.06 2023 в 13:16

Радев знае, че целувката е родена от друго нещо и ще доведе до още по-друго нещо. Всъщност изобщо не трябваше да очаква, че КГБ ще се вихри в България. Че е обиграна руската пропаганда и подплатена със рубла и свинец(и кемикълс) - всички знаем, ама и че е развивана за унтерменше - пак всички знаем. Един средноинтелигентен човек по никакъв начин не бива да се хваща. Хеле па на идеята, че бития и е.ан народ ще застане зад идеи(па били те истински или менте).
 
X

Да помогнем на украинските деца!