Радев кани ДПС на консултации навръх Рамазан байрам, ще разговаря и с БСП, ИТН и ''Възраждане''

Ружа Райчева 20 април 2023 в 13:03 3147 2

Румен Радев на откриването на 49-ото НС

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Румен Радев на откриването на 49-ото НС

Президентът Румен Радев покани на консултации и парламентарните групи на "Възраждане", ДПС, БСП и "Има такъв народ" утре, съобщиха от пресцентъра на "Дондуков" 2.

Първите консултации ще започнат днес в 15:00 часа с групата на ГЕРБ, а от 17:00 държавният глава ще се срещне с "Продължаваме промяната - Демократична България". Утре Радев ще разговаря и с парламентарните групи на "Възраждане" (9:30 часа), ДПС (11:00), БСП (13:00) и "Има такъв народ" (15:00 часа).

Прави впечатление, че президентът насрочи консултациите с ДПС навръх мюсюлманския празник Рамазан байрам, макар че движението поиска утрешния ден да де неработен за парламента заради празника.

По-рано днес в кулоарите на Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че утре ще празнуват Рамазан байрам. Преди това парламентът прие предложението му петък да е почивен за депутатите. Карадайъ коментира, че депутатите "няма накъде да бързат" и че им е нужно време "да си подредят работите".

Лена Бориславова от "Продължаваме промяната - Демократична България" на свой ред изтъкна, че очевидно този път президентът "няма да даде комфортно време на парламента", за да излъчи кабинет. На днешен брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че тези консултации ще са чисто формална стъпка, която президентът е длъжен да предприеме.

По време на 48-ото Народно събрание Радев даде значително повече време на народните представители да потърсят консенсус и мнозинства за евентуално излъчване на редовно правителство. Този път обаче, противно на очакванията, Радев свика парламентът още по време на Страстната седмица. 49-ото НС започна като постави рекорд по най-дълго първо заседание, което трая над 168 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

20.04 2023 в 14:35

За първи път Народното събрание няма да работи на Рамазан Байрам, което е и честно, и справедливо.

Аз лично предпочитам просветени религиозно мюсюлмани, пред безмозъчни джихадисти!

А пРезидентина Рундьо нали е с комунистическа фуражка, нахлупена до коленете, пак е решил да се прави на интересен навръх мюсюлманския религиозена празник.

През далечната 1989 г. си купих една значка в парка Горки на маЦква, на която пишеше: Идиотизм вечен!

2550

1

alfakentavur

20.04 2023 в 13:48

Предния път нямаше реален шанс за кабинет и Резидентът хич не бързаше и се размотаваше.
Сега има някаква вероятност и бърза, за да не им остави време да се договорят.
Национален предател, който се опитва да се превърне и в полу-диктатор. По пример на Бащицата си Путлер, който си е баш диктатор.
 
X

Да помогнем на украинските деца!