Лена Бориславова напусна НС: Ще излъчим кабинет с втория мандат

Ружа Райчева 20 април 2023 в 09:18 5649 1

Лена Бориславова в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Лена Бориславова в пленарната зала

Винаги сме казвали, че независимо колко депутатите имаме, имаме интерес да има работещо правителство. Когато дойде вторият мандат при нас, ние със сигурност ще излъчим кабинет. (…) Няма как да подкрепим правителство с участието или мандат на ГЕРБ - това е решение на нашите органи. Всякакви въпроси за първия мандат не трябва да са към мен, а към ГЕРБ.

Това заяви Лена Бориславова в кулоарите на Народното събрание (НС) след гласуването на оставката като депутат от групата на :“Продължаваме промяната - Демократична България” (ПП-ДБ). По думите ѝ това решение на националните органи на ПП-ДБ е в синхрон с обещаното към избирателите им.

Тя коментира, че много от проблемите, за които им говорят хората, се решават на местно ниво, че за ПП-ДБ е важно да имат добра подготовка за местните избори и затова тя ще участва в кампанията през есента.

Бориславова подчерта, че ПП-ДБ ясно са заявили, че за тях няма условие да бъдат в управляващо мнозинство, за да се борят за приоритетните си законодателни инициативи.

Тя каза, че явно този път президентът Румен Радев няма желание да даде комфортни срокове, за да има време да излъчи правителство. На консултации при президента ще отидат представители на парламентарната група на ПП-ДБ, заедно с ръководството. Бориславова няма да бъде там, каза още Лена Бориславова.

По-рано против оставката ѝ гласуваха от групата на "Възраждане", както и по един депутат от групите на ГЕРБ и ПП-ДБ. Всички други депутати бяха "за".

След гласуването на оставката ѝ Лена Бориславова напусна пленарната зала. Нейното място ще заеме Петър Петров, когото Бориславова описа като "изключителен специалист в сферата на националната сигурност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови