Протестна мрежа: Валери Симеонов да се извини и да подаде оставка

OFFNews 04 май 2016 в 11:10 6454 15

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Валери Симеонов да се извини и да подаде оставка като народен представител, призова Протестна мрежа след изказването му: "Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина", както и писмото му Елена Хамбарджиева, която живее в Ню Йорк.

Изреченото от народния представител в ефира на телевизия СКАТ изразява възгледи, отричащи демократичния и правов ред. То влиза в пряк сблъсък с демокрацията като ценност, която българският народ е избрал да следва след разпада на тоталитарната държава, пишат от Протестна мрежа.

По повод грубите думи на председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт и съпредседател на коалицията Протестна мрежа напомнят текста от конституцията, в която всеки депутат се е клел, че "народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ".

"Недопустимо е български депутат да настоява за създаване на законови норми, в които българските граждани се делят на български граждани в България, български граждани в Турция и български граждани някъде другаде по света – в градове с повече или по-малко от един милион жители.

И българите зад граница, и тези, които не много отдавна г-н Симеонов нарече „озверели човекоподобни“, са негови работодатели, а не хора, които „му се мотаят в краката“.

Управляващите формации – ГЕРБ, РБ и АБВ носят морална и политическа отговорност за поведението на този народен представител, доколкото между тях и ПФ съществува споразумение за подкрепа на правителството.

Нелепите изменения в Изборния кодекс бяха приети след консултации между премиера и управляващите политически субекти, по настояване на Патриотичния фронт.

В този смисъл всеки призив за отстъпление от демократичните ценности не е призив само на един елемент от управляващото мнозинство, а на цялото мнозинство.

Протестна мрежа смята, че изложеното дотук е достатъчно основание г-н Валери Симеонов да напусне предсрочно парламента – като се извини и подаде оставка като народен представител", се казва още в позицията на Протестна мрежа.

В отговор на писмо от Елена Хамбарджиева - протестираща срещу ограничаването на правото на българите в чужбина да гласуват - Симеонов я съветва "не ни се мотайте в краката" и претендира, че промените в Изборния кодекс били опит на депутатите "да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12006

15

Огнян Роев

04.05 2016 в 16:31

ГЛАВОЧ НЕЩАСТЕН!!!
Как реши,че тази жена и многото като нея са ти в краката.За разлика от теб,тя не се прави на политик като теб и събратята ти,а с честен труд изкарва прехраната си и със сигурност помага на близките си в България.
Заради теб и останалите ненаситни пиявици,родителите ни тънат в бедност, заради вас изроди безподобни напуснахме България,защото или трябваше да крадем наравно с вас или системата ви ни изхвърляше.
Днес сте по нагли и от времето когато открито афиширахте комунистическата си принадлежност.Стигнахте дотам,че да ни виждате там някъде в краката си.
Малко ви беше да ни делите на селяни и граждани,на столичани и провинция,на турци и българи и на какво ли още не,та с последния си приет изборен кодекс се опитвате да ни разделите и на българи в и извън България.
Недоразумения червени,всичко това рано или късно ще свърши и не зная къде ще се криете тогава!

63994

12

Red or Dead

04.05 2016 в 12:42

@5&6 - Пепи, ама валерката проблем ли е, или...ПОСЛЕДИЦА от...ГИГАНТСКИЯ ПРОБЛЕМ, а той за всички с изключение на тия дето сте се сгушили под шлифера МУ е КРИСТАЛНО ясен:)))

ТИКВАТА е....пътник, въпроса е само как ще му завърши ..пътя и дали няма да е фатално късно за всички нас които живуркаме тук...

12076

10

Bitler

04.05 2016 в 12:39

Протестна мрежа и Български Хелзинкски Комитет са много загрижени за демокрацията и за правата на гражданите, лошо няма. Ама да го правят това нещо като коне с капаци не става... Всичко става в някакъв контекст.
Българите от чужбина сумарно гласуват за ДПС, сега и за другата супер пробългарска партия ДОСТ. Циганите си правят квото си искат, щото и те са хора.
Варели Симеонов казал каквото всички си мислят УУУУУУУУУУУ ОСТАВКА.
И кой ще дойде на следващите избори? Пак ще е ГЕРБ, БСП и ДПС.
ЯКО А?

12182

9

sawall

04.05 2016 в 12:34

Ясна работата. Болен и Барека се снишават и залязват, изгрява нов техен заместник. След някоя и друга година и този ще изгори и руснаците, мафията и прочие ще си финансират нов кресльо.

12005

7

Койчо

04.05 2016 в 12:28

Протестна мрежа и Валери Симеонов са еднакво гнусни. И едните и другият са храненици на чужди ясли. Оставете ги да се избият.

9918

6

Пешо

04.05 2016 в 12:13

ОТСТАВКА! ОТСТАВКА!

Парламента да се разформирова и да върне всичките си заплати за тая година!