Протестиращите майки поискаха оставката на вицепремира Симеонов

OFFNews 19 октомври 2018 в 12:42 1599 0

Протестиращите майки на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера по демографската политика Валери Симеонов. 

Причината е изказването на Симеонов, че те са "кресливи жени с уж болни деца". Те бяха в парламента по време на разискванията по вота на недоверие срещу правителството на тема здравеопазване. След това майките дадоха брифинг с лидера на БСП Корнелия Нинов, която също поиска оставката на вицепремиера. 

"Този човек не може да остане и минута повече на поста си. Ние не искаме само неговата оставка. Днес, с вота на недоверие, искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система, за агонията, на която са подложени българските граждани. Така че днес е денят, в който искаме цялото правителство да си ходи", коментира Нинова. 

След това майките на деца с увреждания казаха, че Валери Симеонов нямат място в управлението, а камо ли да отговарят за демографската политика. "Ако този човек остане на поста си, как премиерът ще погледне някого в очите", казаха майките.

Те попитаха дали казаното от Симеонов е мнение и на премиера, и на цялото правителство. "Очакваме оставка лично от него по възможност още днес да дойде при нас на палатката и да я видим', каза една от майките.

Нинова каза още, че "в цивилизована държава този човек не може да остане на поста си". 

Попитани дали социалистите не ги използват политически, майките на деца с увреждания отговориха, че проблемите им нямат цвят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови