Прокуратурата обвини в корупция секретаря на Комисия за борба с трафика на хора

OFFNews 26 март 2015 в 11:41 3363 15

Прокуратурата обвини секретаря на Националната комисия за борба с трафика на хора в корупция

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинения на Антоанета Василева - секретар на Национална комисия за борба с трафика на хора, за извършени две престъпления по служба.

Тя е обвинена в това, че в периода от месец януари 2012 г. - месец декември 2013 г. в гр. София, в качеството си на длъжностно лице, е превишила правата си и от това са настъпили немаловажни вредни последици. Без да е имала право, без да са ѝ били възложени задължения от председателя на Комисията и без да е проведена обществена поръчка по реда на ЗОП, Василева е сключила пряко договори със Сдружение „Равновесие” и с Фондация „ЕС О ЕС-семейства в риск”.

Договорите са за възлагане изпълнение на услуги в приюти за временно настаняване на жертви на трафик на хора в гр. Бургас и в гр. Варна. Престъплението е извършено с цел да се набавят за облаги за Сдружение „Равновесие” гр. Бургас и Фондация „ЕС О ЕС-семейства в риск” гр. Варна в размер на 200 940,56 лева.

Обвинението на Василева за второто престъпление е за това, че в периода от месец май 2013г.- месец декември 2013г. в гр. София, като длъжностно лице е превишила правата си и в нарушение на установения за това ред, сключила два анекса към Рамково споразумение, с цел да набави за себе си облага в размер на 3 607,60 лева. От това деяние могат да настъпят немаловажни вредни последици.

На Антоанета Василева е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Председател на Комисията е вицепремиерът Меглена Кунева. Антоанета Василева е на длъжността секретар в Комисията при първото павителство на ГЕРБ, когато неин председател беше тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите