Прокуратурата държи "килърите" на Пеевски да влязат в ареста

OFFNews 16 юни 2014 в 15:10 4591 10

Прокуратурата внесе в съда протеста срещу решението на градския съд, с което тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, бяха пуснати без мярка за неотклонение, съобщи БГНЕС.

Още вчера от обвинението посочиха, че ще протестират определението на съда, с което Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха освободени от ареста по обвинения, че готвили атентата на Пеевски.

Мярката за неотклонение в Софийския апелативен съд се очаква да се гледа на 19 юни, четвъртък.

Самият Пеевски днес е на разпит в Столичното следствие, като към момента не е ясно за какво точно е привикан. Вероятната причина е сигналът на "Протестна мрежа", в който се твърди за наличието на организирана престъпна група с участието на банкера Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков.

На 13 юни прокуратурата съобщи за трима задържани, които са се опитвали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Това са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев.

На 14 юни прокуратурата поиска постоянен арест за тримата. Гледането на мярката за неотклонение се проведе в МВР-болница, поради прединфарктно състояние на Красимир Методиев. По-късно през деня СГС пусна и тримата без мярка за неотклонение. Адвокатът на Георги Христов - Николай Хаджигенов заяви, че решението на съда е правилно и законосъобразно.

Според него по делото няма никакви доказателства или мотиви, а прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е бил извършен опитът за покушение срещу депутата от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!