Президентът Радев честити победата на Меркел

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2017 в 09:50 3696 0

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до Ангела Меркел по случай изборната победа на коалицията Християндемократически съюз и Християнсоциален съюз на парламентарните избори в Германия, съобщиха от "Дондуков 2".

„Подкрепата на избирателите е най-красноречивият израз на високата оценка за успеха на държавническата Ви политика и визия за развитие на Германия и Европа“, пише в своя адрес президентът.

В писмото си Румен Радев изразява желанието на българския народ за задълбочаване и укрепване на приятелските отношения между България и Германия, основани на дълбоки исторически връзки и конструктивно сътрудничество в рамките на ЕС и на НАТО.

„Само с общи усилия можем успешно да се справим със съвременните предизвикателства и да допринесем за изграждането на силна и просперираща Европа в един по-справедлив и мирен свят“, пише още държавният глава до Ангела Меркел.

Коалицията ХДС/ХСС взе 33 процента от гласовете на вчерашните парламентарни избори. Въпреки че формацията на Меркел е първи на вота, той е доста по-слаб от предварителните прогнози. След отказа на социалдемократите да влязат в широка коалиция, сега на канцлерката ще се наложи да сформира тройна коалиция, за да продължи да управлява. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови