Президентът отива в Пловдив за 24 май

OFFNews 24 май 2022 в 07:27 1227 0

Румен Радев

Снимка БТА/Цветомир Петров-Архив

Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев ще посети Пловдив за участие в официалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Радев ще бъде посрещнат в 9:10 ч. пред Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" (площад "11 май"). В 9:20 ч. ще започне тържеството, на което президентът ще произнесе слово.

В рамките на честването Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще отслужи молебен, а пред паметника на славянските равноапостоли ще бъдат положени венци и цветя.

В 10 ч. президентът ще се включи в шествие по повод празника, което ще започне от площад "11 май" и ще завърши пред сградата на община Пловдив.

От 10:50 ч. в Драматичния театър държавният глава ще участва в тържественото отбелязване на 60 години от създаването на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Президентът ще приветства академичното ръководство, преподавателите и студентите на висшето училище.

По-късно същия ден в София, от 18:30 ч., в Националния исторически музей Радев и съпругата му ще бъдат домакини на традиционния прием по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови