Президентът обещал да даде рамо на отбранителната индустрия

OFFNews 11 април 2018 в 18:24 4042 0

Президентът обещал да даде рамо на отбранителната индустрия

Президентът Румен Радев се е ангажирал да съдейства на българските компании, които развиват дейност в сектора на отбранителната индустрия.

Държавният глава е провел днес работна среща с представители на бизнеса, в която са участвали и министърът на икономиката Емил Караниколов, представители на Министерство на отбраната, на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров” и учени от БАН, съобщават от прессекретариата на "Дондуков" 2.

Президентът е заявил, че осъзнава важната роля на българския военно-промишлен комплекс и изследователската дейност в отрасъл с висока добавена стойност и е готов да съдейства с инициативи от неговите компетенции, обясниха представители на сектора, които са присъствали на разговорите, цитирани от "Фокус".

Радев е предложил конкретни мерки за взаимодействие с фирмите от военната индустрия, а президентската институция се е ангажирала с подкрепа за българските фирми при кандидатстване по проекти от Европейския фонд за отбрана. Той е обещал и съдействие с цел привличане на съвременни модерни технологии в специфичния сектор.

Президентът е поканил представители на български компании, развиващи дейност в сектора на отбранителната индустрия, да участват в бъдещи негови посещения в чужбина, по време на които да се включат в бизнес – форуми и разговори с техни чуждестранни колеги.

Румен Радев е отбелязал още, че президентската институция е отворена за идеи и предложения от страна на родните производители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови