Премиерът свиква Съвета по сигурността заради НАТО и Украйна

OFFNews 24 януари 2022 в 15:07 3175 2

Снимка Архив

Премиерът Кирил Петков свиква Съвета по сигурността утре, съобщиха от Министерски съвет.

Заседанието е насрочено от 16:30 ч. Участниците ще обсъдят напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса. 

Съветът по сигурността е на пряко подчинение на министър-председателя, а неговата основна задача е да анализира състоянието на системата за защита на националната сигурност. 

В Съвета участват министрите на вътрешните работи, на отбраната, на външните работи, на финансите, началникът на отбраната, директорът на служба "Военна информация", главният секретар на МВР, председателите на ДАНС и на Държавната агенция "Разузнаване", началникът на НСО, секретарят на Съвета по сигурността и двама представители на президента. 

По-рано днес от ГЕРБ обявиха, че внасят искане за свикване на извънредно заседание на парламента заради новината, че НАТО увеличава военното си присъствие в Източна Европа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

2

Moirae

24.01 2022 в 19:31

Добре че сме в НАТО и няма заплаха съседна страна - колкото и мизерна да е тя въпреки силата си - да смее да изразява претенции спрямо територията ни. През 2022 година. Колкото по-единни, толкова по-добре.