Предконкресно в БСП: Скандал с проучване-менте

OFFNews 06 май 2016 в 20:29 3128 1

Предконгресни удари под кръста си размениха на "Позитано" 20. Ръководството на партията определи като "поредния манипулативен опит да се влияе върху обективните решения на делегатите" информация за проведено проучване сред избраните за участие във форума. 

От партията съобщиха: Във връзка с постъпили в Националния съвет на БСП сигнали от страната, ръководството на партията категорично заявява, че не е ангажирало нито агенция „АФИС”, нито която и да било друга социологическа агенция у нас, с провеждането на проучване, телефонен сондаж или изследване на нагласите в делегатския корпус за предстоящия 49-ти Конгрес на БСП. Ръководството на партията счита, че това е поредният манипулативен опит да се влияе върху обективните решения, които ще вземат делегатите на най-висшия партиен форум на БСП, който ще се проведе на 7 и 8 май в НДК. 

Малко по-късно Асланов разпространи съобщение, че агенцията му нито е получавала поръчка, нито е провеждала анкетно проучване сред делегатите на конгреса. "От края на 2014 г. агенцията е осъществила около 130 изследвания на различни теми, включително и електорални , но нито едно от тях не е било по поръчка на БСП. От близо две години ръководството на БСП ползва услугите на други агенции. Публикуваната информация на официалната страница на БСП, за уж проведено анкетно проучване от Агенция АФИС сред делегатите на 49-ия конгрес на БСП или е измислица, или провокация", написа Асланов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!