Михаил Миков: Държавата още не е решила дали да има бойна авиация

OFFNews 06 май 2016 в 13:05 2520 4

Михаил Миков

Тази сутрин чух бивш военен летец-изтребител, достоен българин, който вече изкарва хляба си като граждански пилот в частния сектор, далеч от Родината, да казва: „Откраднаха нашето небе”. Това написа във Facebook председателят на БСП Михаил Миков по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия и Св. Георги Победоносец.

Миков добавя още, че повече от десетилетие, откакто България е член на Северноатлантическия алианс, българската държава като че ли не е решила дали ще има собствена бойна авиация. „Дали ще разчита на свои сили, за да гарантира суверенитета си... че и днес българските управленци говорят за два самолета, за пет двигателя... Не намирам нито думи, нито нужда да добавя нещо“, коментира още Миков.
Председателят на БСП подчерта, че за социалистите самолетите да бъдат повече от два е важно. „Важно е и да са с бяло, зелено и червено на опашките. Но най-важно за нас е българските пилоти да се чувстват горди служители на свободна и независима България – една от първите държави в света с военна авиация“, категоричен е той. Миков е на мнение, че техният живот трябва да бъде достоен, тяхното заплащане – справедливо, семейства им – обезпечени, а деца – здрави и образовани.

„Ние от левицата искаме и това да го има в гръмките програми, освен превъоръжаването, киберсигурността и хибридните войни. Защото българските воини са застрашени, наравно с мнозинството от българските граждани, от големите заплахи за България – демографска катастрофа, обидно ниски доходи, социална нищета и стопанска безперспективност“, посочи той.
Миков подчерта, че не трябва да се губи надежда, че с всяка следваща година българската армия, българските военнослужещи, ще отбелязват своя голям празник все по-тържествено и със самочувствие, равно на това на техните колеги от съюзнически и приятелски страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

3

Танг

06.05 2016 в 19:23

Като му видя пиянската муцуна на Мишката и се сещам за онази песен - "Г*зът си с рози закичи, нас*аното да не личи...".

8359

2

ОФчар

06.05 2016 в 13:38

Откраднаха не само "нашето небе"... Интересно, каква е ролята на Миков и на партията-майка в тези кражби? М?