Правосъдният министър: Видеонаблюдението на вота беше измислено като ерзац

OFFNews 09 април 2023 в 20:38 3991 3

Крум Зарков

Снимка БГНЕС

Крум Зарков

"Видеонаблюдението беше измислено като ерзац, за да отговори на един въпрос, който въобще не трябваше да бъде задаван. А именно – как се гарантира честността на вота. С пълното машинно гласуване и ваденето на протоколите от машината до голяма степен въпросите с броенето въобще бяха елиминирани."

Това заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков пред bTV. Според него "смесеното гласуване в една и съща секция – с хартия и с машина, е възможно най-лошият вариант. Това са гарантирани надраскани протоколи."

45 000 са невалидните бюлетини. И проблемът не е във видеонаблюдението. Той е на друго място - в закона, който предвижда това смесено гласуване, каза Зарков.

Според него резултатите на БСП на вота са "доста слаби". БСП е предпоследна политическа сила, с 9%. Аспирациите за управление не кореспондират особено много с този резултат, заяви Зарков.

Престъпник ли е Путин?

В интервюто пред bTV служебният министър на правосъдието отказа да отговори директно на въпроса "Престъпник ли е Путин?".

Вижте, Руската федерация направи агресия в Украйна. Руската федерация агресира Украйна, каза вместо това Зарков.

Путин няма да идва в България - затова няма да бъде арестуван в България, заяви още правосъдният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

10.04 2023 в 11:14

Тоз изглеждаше свестен, но завършил е Сорбоната в Париж, а е дошъл тук да мърсува в българското политическо блато, толко му е акъла...

А когато нещата опрат до Путлер всичко става черно - бяло, на комундето не мож му се извъртя плямпалото, та да пробва думичката Престъпник!?!

4038

2

Moirae

09.04 2023 в 23:36

Хартията беше гласувана, за да се върне старата герберско-депесарска схема с купуването и връщанките. Колко още България може да издържа на подобни престъпления срещу честността и демокрацията. Да се доминира от измамници.

10298

1

AntiZ

09.04 2023 в 21:11

"престъпник ли е пуктин?" Ей гиди мазна комунистическа мутра! Ако един човек убие друг, става престъпник и лежи в затвора. Ако един психопат избие стотици хиляди и заплашва милиарди хора с ядрено оръжие, може пък и да не е престъпник ако партията ти Го боготвори. Продажна русофилистична сган!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки