"Правда" посвети статия на ген. Радев и обяви, че НАТО унищожава армията ни

OFFNews 04 август 2016 в 21:58 10231 10

Публикацията в pravda.ru

Руският всекидневник "Правда" публикува материал, в който се твърди, че "НАТО унищожава българската армия" и военната реформа по стандартите на Организацията на Северноатлантическия договор заплашва страната ни от загуба на суверенитет.

В редиците на военнослужещите назрява недоволство, пише още "Правда" и разказва за депозираната оставка на командира на военновъздушните ни сили генерал-майор Румен Радев.

Руското издание твърди, че за Радев решението на властите полски летци да охраняват българското небе е "откровена окупация".

"Правда" цитира - макар и непълно - следния пасаж от рапорта за напускане на Радев: "За мен, като генерал от Българската армия и командир на ВВС, тази Концепция е по-унизителна дори от Ньойския договор".

"Припомняме, че именно под давление на Брюксел България някога се отказа от изгодния за нея проект Южен поток. На България ѝ остана едната граница, ама и тя вече..." - е недовършеното финално изречение в статията на прокремълското издание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12796

10

Draven Filosoff

05.08 2016 в 10:19

# Мусура
Западните медии не водят ли хибридна война тук? Ти как мислиш?Но тя е приятелска, въпреки, че е насочена срещу народа, така че заблудени като теб не я отчитат. Помежду другото не Хитлер е измислил хибридната война а американците, разрови гуглето. Кое в статията е лъжа, кое е хибридна атака или щом е в руската преса е такова? Нима не е унизително друг да ни пази небето? Нима Ньойския договор не е разположил сенегалски негри да са ни окупационни войски и да ни пазят? Благодарение на същите тези нещастници франция, сащ и англия тогва са ни разпуснали армията и са наложили санкции. Пак те след 1989 искаха съкращаване на армията и унищожаване на техника, защото е руска но не даваха нищо в замяна и сега достигнахме този хал.Мечта да е в нато е само на оня с трабанчето дето рева като лигла в национален ефир.За ЕС беше почти същата работа, ентусиазъм да влезем, като очаквахме да стигнем оня стандарт, а те унищожиха всичко за да нямат конкуренция и да внасяме от тях.

29216

7

Лопе де Вега

05.08 2016 в 08:54

В "Правда" никога не е имало правда. Това е стара съветска, днес руска, мъдрост. Някой от вас прочете ли самата статия? Намерихте ли нещо вярно в нея? Само комунистически спекулации.

Вие, които плачете за армията отпреди 1989 г., ако сте служили в нея, но не на топли връзкарски места, щяхте поне малко да се засрамите от глупостите си. Или поне да поискате повече пари.

Писна ми!

11610

6

Prologue

05.08 2016 в 02:58

Dinev,
И какво точно е направено от периода 1989-2004, когато са ни приели в НАТО? Или още от 1989 западняците са започнали бавно, но славно да унищожават нашата армия с тайни агенти, като Луканов, Виденов, Костов, Сакскобургготски и Станишев?
Освен на запад, много българи са работили на места, където сега е изравнено със земята и то не миейки чинии и задници. Това също трябва да го добавиш към условието. А също така е хубаво да споменем, че децата на тези, които са миели чинии и задници са успяващи архитекти, инженери, доктори по целият свят(не всички, но достатъчно) :)

12038

4

Ivailo Dinev

05.08 2016 в 02:14

Подиграват се с нас "Правда" и с основание. Имаше една таблица с българската армия през 1989 и сега. Разликата е покъртителна. И нямахме нужда от чужди бази и от чужди самолети да ни пазят. Пълна загуба на суверенитет.Това беше условието и цената да станем свободни гастарбайтери и децата и близките ни щастливи да мият чинии и задници на Запад! Честито на печелившите!

11610

3

Prologue

05.08 2016 в 02:01

Поради каква причина НАТО да унищожава великата българска армия от един самолет и 5 танка?
Или преди 10 години сме имали армия за пример?
НАТО, ако има някаква цел относно България, то е да прекъсне по всякакъв начин руското влияние в тези географски ширини, където се намираме. Да де, ако бяхме от страна на руснаците, най-вероятно те щяха да правят абсолютно същото, с единствената разлика, че щяха да ни снабдяват с военна техниха за чудо и приказ.
Точно тук идва цялото ни малоумие, защото ние все чакаме някой да ни даде нещо и съвсем закономерно в момента нямаме армия, защото рано или късно кранчето спира и щеш не щеш трябва да се оправяш сам в този живот! Да де, момента дойде преди 25 години и сега виждаме резултата от това. Тотално безпомощни индивиди, които все още таят надежда, че някой ще дойде и ще ни оправи.
А тази новина придошла от Русия, някак много синхронизирана със случващотото се от последните дни, случайност, най-вероятно.