Посегнаха на най-обичания гербер! Махнаха Пъската от шефското място в БАБХ-Хасково

OFFNews Последна промяна на 07 юни 2021 в 16:09 48643 0

Новата власт посегна на най-обичания политик от ГЕРБ и безжалостно го уволни! Жоро Пъската, както е по-известен депутатът получил най-много преференции на миналите избори - Георги Станков, е освободен от поста директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково, съобщи Хасково Прес.

Пъската е човекът, когото герберите обичат повече от Томислав Дончев, Тома Биков и Деси Атанасова взети заедно. Дори и лидерът Бойко Борисов му диша праха! На изборите на 4 април Станков получи невероятните и нечувани в родната парламентарна практика 13 665 преференциални гласа на територията на хасковска област - абсолютен национален рекорд.

Забавното е, че Пъската, което в превод от хасковски диалект означава "семката", преди да стане отличник номер 1 на ГЕРБ, бе един от най-незабележимите следовници на Бойко Борисов. В 44-ото и 45-ото Народно събрание си седеше и мълчеше, явно кроейки мъдри планове за чутовния изборен успех в секциите в Харманли, Любимец и Свиленград.

Преди да се превърне в мажоритарен феномен депутатът Станков бе известен само с два любопитни скандала. През 2018 г. за него се заговори за първи път когато в социалните мрежи се появиха снимки на тортата за рождения му ден - пищно двуетажно кулинарно изкушение със златна глазура, върху нея рози и снимка в златна рамка, отстрани - щедро посипани 500-еврови пачки от захарно тесто. По-късно Пъската се чу и във връзка с твърдения, че е стрелял с пушка по кучета в съседски двор.

След краткосрочния мандат на 45-ото Народно събрание Георги Станков се върна на работа на шефското място в регионалната БАБХ, в чийто район попада и т. нар. "златен гьол", на който се прави дезинфекцията на влизащите от Турция в България превозни средства и за който има сериозни съмнения къде отиват милиони левове от събираните такси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X