'Политическата класа е отговорна за сблъсъците'

OFFNews 06 септември 2020 в 11:12 12416 2

Не искам да правя политически коментар днес, когато зовем за единение, когато всеки българин трябва да осмисли своята отговорност към това единение и най-вече политическата класа, защото тя е отговорна и за тези сблъсъци.

Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос във връзка със сблъсъците по време на протеста на 2 септември.

„Във време като нашето отново имаме нужда от идеалите на нашите възрожденци, за да направим страната ни достойно място за бъдещето на нашите деца. Не е задължително да си голям, а да си достоен родолюбец, да имаш дързостта да предизвикаш великите сили и да обърнеш хода на историята“, подчерта Радев.

Пред журналисти той заяви, че на тази дата сме доказали, че можем да постигаме изключително важни за страната ни неща. И точно това е историческата поука от този празник, че промяната към по-добро е възможна, когато сме единни към отстояването на свободата, справедливостта.

135 г. ни делят от съдбовния 6 септември, когато българинът взе в свои ръце съдбата на родината си. Това събитие не беше дело на външни сили, на политически пазарлък, това беше народно дело, победа на българския характер и свободолюбие, дело на шепа храбреци, каза той на откриването на барелеф на Васил Левски в пловдивското село Брестовица.

Зад тяхната дързост да предизвикат великите сили да изправят горда България, застана като стена целият български народ, добави Радев и допълни, че дори в онези славни дни политиците успяха да бъдат на висотата на българския народ.

Дейците на Съединението придадоха истински смисъл на мисълта на Левски, че трябват дела, а не думи. Поздравявам Брестовица и община Родопи и благодаря на всички инициаторите за създаването на този барелеф, подчерта още президентът. 

По време на посещението си в Първенец президентът произнесе реч, с която благодари на жители, че пазят заветите на хората, „посветили живота си за най-важното за България дело“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

06.09 2020 в 12:56

Чиче с юнруче дет се прави на селско пичлеме = чичлеме. Жалък, прост, злобен и алчен комплексар. Не разбирам що ни показват плешиво ушатата джукеста му мутра нон-стоп.

3943

1

OtSofia

06.09 2020 в 12:46

Съединението било "дело на шепа храбреци"? Хайде, холан! Какво ми се пробутват паралели с шепите протестиращи, подмолно обявени за храбреци от този на снимката, на центъра на София и, може би - някой и друг терен из България? Съединението беше наистина общонародно дело, което по вина на прибързване, остана недовършено. Нека никой не се упражнява върху този величав и трагичен подем на българите. И нека мислим за нашите усилия за премахването на многоточието след "Съединението ...", защото чак тогава ще е постигната силата. И нека не търпим който и да е да гради обществен престиж върху този момент, в който трябва да се чуват и повтарят само имената а дейците. Подло наречени "шепа" в горната реч!