Поискаха Бойко Найденов да отговори на нападките на Цветан Василев

OFFNews 06 април 2015 в 21:30 5954 1

Лидерът на "Нова алтернатива" Николай Цонев отправи въпроси към бившия зам. главен прокурор Бойко Найденов. От партията настояват той да отговори публично на твърденията на банкера Цветан Василев, че обвинителят е „намерил тих пристан“ в тютюневата компания "Булгартабак", което било "отплата" за участието му в срутването на КТБ.

„Нека Бойко Найденов да каже кои компании са негови клиенти и кого точно консултира? Редно и най-вече морално ли е бившият зам.-главен прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) да консултира офшорна фирма с неясни собственици? И по какви въпроси са тези консултации – по теми от националната сигурност ли?“, пише в писмо на пресцентъра на партията до медиите. 

От ПП „Нова алтернатива“ напомнят, че само четири дни след като напуска националното следствие, бившият директор на Националната следствена служба е бил назначен за управител на новосъздадената фирма "Дореко секюрити" ЕООД, собственост на "Дореко комерс" ЕООД. Собственик на фирмата е регистрираната в Британските Вирджински острови компания Doreco Ltd.

Името на Бойко Найденов се появи в изказването на Цветан Василев, което беше публикувано на сайта му по-рано днес

„На 1 април тази година един "невинен" депутат от управляващата опозиция изрече, че банката е била атакувана отвътре. Точно така, г-н Чобанов, прав сте! Атаката е подготвена и с неоценимата помощ на вътрешен човек. Но сценарият за изкуствен фалит и неговата реализация са подготвени отвън, г-н Чобанов! По-специално, от Вашия ментор, пред когото стояхте диван-чапраз в качеството си на министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски и изпълнявахте всичките му прищевки – от назначенията по митниците (които се опитахте да ми припишете) до назначенията в поверената Ви Банка за развитие. По-големият проблем обаче е в това защо българската прокуратурата прие за ментор същия този човек? Някой запитвал ли се е как и защо основният опонент на Цацаров в съревнованието за главен прокурор през 2012 г. беше отказан да участва? След като, разбира се, се прояви като звуков оператор в сериала от латински тип "Ало, Ваньо!". Вероятно е напълно случайно, че Бойко Найденов е намерил тих пристан в "Булгартабак" — един холдинг, който няма "нищо общо" с главния изпълнител и координатор на поръчката да се унищожи КТБ АД", заявява Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови