Плевнелиев: Студентите са будители

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2013 в 16:55 5017 17

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

 

Студентите са будители – те имат отношение към България и искат да живеят в правова държава с ефективни и прозрачни институции, обърнати към хората. Така президентът Росен Плевнелиев коментира студентските протести в много от големите университети в страната.

Ако вярваме на своята мисия за достойна европейска държава, която иска да работи за един по-силен и интегриран Европейски съюз, всеки един от нас е длъжен да има активна гражданска позиция и политиците не бива да се притесняват, че през 2013 година има много протести, заяви държавният глава пред журналисти във Велики Преслав.

Народът вече е задал посоката на европейско духовно и културно развитие на нацията, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Според държавния глава, пътят на България към демокрация от европейски тип все още не е приключил и протестите на младите хора са двигател и катализатор на процес.

Във Велики Преслав президентът се обяви за изцяло прозрачен и пазарен подход при реализацията на проекта "Южен поток".

В отговор на журналистически въпрос Плевнелиев посочи, че не е запознат с детайлите на проекта, но е необходимо параметрите на договора да бъдат ясни и той да е съобразен с европейските директиви.

Не е без значение на каква стойност ще бъде проектът и прозрачността на обществените поръчки, каза президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2013 в 04:09

Комунистическата гнус нямя спиране.Гной и червеи текът денонощно от устите им само при вида на най-почтения досега в новата ни история президент на България.Това показва,че си утиват завинаги в небитието.Но народ не се лъже.Честните хора,умните,неопетнените,студентите ще им разкажат играта в най-близко бъдеще.Злостта и гнойта дето бълват са последните им издихания.

03.11 2013 в 10:59

"Схемата е станала със сложни маневри"
"Документи, които доказват"
"през годините са били свързвани с Плевнелиев"

Еми пак голословие, братче, нищо от първа ръка. Добре де, дайте нещо реално, само твърдения, твърдения, твърдения и нищо, което да ги подкрепи.

Айде малко по-професионално - банкови тайни, размери на кредити, междуфирмени задължения, нотариални документи и т.н. трявба да получите достъп, за да знаете тази информация. Ако сте го направили по някакъв начин, пуснете ги анонимно в нета - има достатъчно медии да раздуят и направят скандал. За момента само акция на Бареков се вижда, при това, голословна до няма и къде. Нито един официален документ, нито една препратка към Търговския Регистър, НИЩО, братче.

Клевети, клевети, клевети.

03.11 2013 в 10:51

Само хейт, само емоция, никакви факти.
Сори братле, издишаш откъм истина. Глупости убедено всеки може да говори. Я дай аргументи, дай доказателства, дай факти - защо Плевнелиев е нелегитимен?

Дай доказателства защо и с какво къщите му в Гърция (като бивш СТРОИТЕЛЕН предприемач) са незаконни? Дайте някакво доказателство, някакъв документ, нещо което да ни убеди че това дето го разпространява Бареков има някаква истина отдолу?

Щото само на 'убедено мотивирано говорене на неподкрпеени с нищо неща' не убеждавате никого в нищо.

03.11 2013 в 08:44

То е лесно да плюеш, ама нямаш никакви доказателства срещу човека а? А?

После да ходи да обяснява че няма сестра.

Това ви е практиката на комуноидите.

03.11 2013 в 08:43

Абсолютно.

Единствения кадърен и демократично избран, без някакви врътки и измами като НС, лидер на нацията.

03.11 2013 в 08:20

Как се издаде тоя гнусар ,че пръст в тоя протест измислен мислех,че само Костов и Реформаторския блок са намесени защото главния организатор е от ДСБ. Няма да падне правителството помояри гадни роби на ЕС и Вашиннгтон ще има и Южен Поток ще има Белене, земята още остане Българска, ще има Инвестиции от Китай. Единствения грях на сегашното правителство е,че там е ДПС но нека не забравяме,че този тумор го имало в всяко едно правителство и дори Бойко голямата уста целуваше ръката на Доган.

03.11 2013 в 03:10

На пук на всички по-горе плюващи президента ще кажа "Млъкнете змии ехидни.Скрийте се в легловищата си...

03.11 2013 в 01:26

Господин Плевнелиев, не принизявате ли твърде много паметта на истинските будители ? А всъщност забравих, един щатен комсомолски секретар винаги трябва да казва - Да живей и Дайте да дадете. Сега вече разбирам....

03.11 2013 в 01:11

абе да бега в сингапур

03.11 2013 в 00:27

Брех. Много добър президент. Не като предишните партийни марионетки.