Образователният министър: Студентите да се срещнат с мен, щом искат да ги чуя

Вероника Шербанова Последна промяна на 02 ноември 2013 в 13:42 1430 8

Анелия Клисарова, министър на образованието и науката Снимка: БГНЕС
Анелия Клисарова, министър на образованието и науката Снимка: БГНЕС

 

Поканила съм студенти, без значение от тяхната гражданска позиция, на среща във вторник, защото искам да ги чуя. Това заяви в студиото на “Животът и други неща” по БНТ образователният министър Анелия Клисарова.

Клисарова обясни, че и тя би отишла при студентите, ако я поканят.

Целта на срещата е да се обсъдят важните неща, които предстоят във висшето образование, а и защото студентите обявиха, че искат да бъдат чути, посочи Клисарова.

За тази среща още в сряда са уведомени и ректорите, допълни образователният министър.

В проектобюджета за следващата година се предвиждат допълнително 100 млн. лева, което показва, че образованието е първи приоритет за правителството. Предстои да се обсъди и стратегията за висшето образование, което също искам да обсъдя със студентите, за да се случи реформата във висшето образование, коментира тя. 

„Всеки може да протестира, да изразява гражданска позиция, въпросът е как да стане това. Когато ние пречим на другите, които пък искат да учат, това правилно или неправилно е? Студентите от другите университети водят нормален учебен процес, докато в ректората на Софийския това просто не се случва. Колко време ще бъде това, кога ще наваксат, ще заверят ли семестъра, ще си вземат ли държавните изпити. Това са много важни въпроси в контекста на окупацията, категорична е Клисарова.

Те са умни, ще се справят. Те ще си вземат решение дали трябва да нарушават правата на другите. И все пак университетът е място за образование, заяви Клисарова.

Преди дни "Ранобудните студенти" обясниха, че не искат да се срещат с образователния министър. “Разбира се, че темата за образованието силно ни интересува. Според нас образованието трябва да е приоритет за всеки, искащ да управлява в България. Но по никакъв начин няма да обсъждаме тази тема с представители на това изчерпало кредита си на доверие правителство”, категорични са те.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.11 2013 в 22:33

Алоуу, ти коя беше ма, како?!

02.11 2013 в 19:11

Аха , 100 000 за изостаналите училища и професионалното образование ....нищо за училищата и универсетите , от които излизат мислещи хора , а не зомбита .....

02.11 2013 в 18:41

В последния абзац е сгрешено, написано е погрешно "“Ранобудните, а не правилното "“Ръкоблудните" студенти.

02.11 2013 в 14:52

никакви срещи.......ПРОСТО ОСТАВКА ,НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ЕЕЕЕ....ЕЕЕЕЕЕЕ

02.11 2013 в 14:19

Хахахахаха, ма хайде да се срещнете, щом искате да ви чуе...
То пък искане, искане, ма чак толкова! Ми идете и се срещнете, като толкова искате.

02.11 2013 в 14:00

Абе какви срещи бе госпожа, какви сте дебили, студентите не ви искат изобщо, вие срещи искате с тях.ОСТАВКА ви казваме всички, айде махайте се , най-големите дебили в политиката сте. МАХАЙТЕ СЕЕЕЕЕ.

02.11 2013 в 13:56

Боже, Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
Единствения начин да помогнете на студентите е да си подадете оставката, какво има да се говори тук?

02.11 2013 в 13:45

КУХА ЛЕЙКА, ТА ДРЪНКА....