Quantcast

Ранобудните студенти: Стига търпение! Време е за общонационална стачка

OFFNews Последна промяна на 01 ноември 2013 в 22:27 5382 33

Студентите призовават за ефективна общонационална стачка
Студентите призовават за ефективна общонационална стачка

 

Призоваваме всички лица и организации към ефективна общонационална стачка. Това пише в обръщението на "Ранобудните студенти" към всички български граждани.

Публикуваме пълния текст на обръщението:

 

Уважаеми преподаватели,

любими наши родители,

скъпи сънародници!

Честит Ден на народните будители! Ние, студентите, избрахме да го отпразнуваме по най-добрия възможен начин – събудихме се! Събудете се и вие! Общият ни дом има нужда от нашите общи усилия. Налага се не просто всички да се отърсим от дълбок сън, а и да вложим огромни усилия, за да си върнем България.

Страната ни е в ръцете на хора, които не могат да бъдат по-далеч от каквото и да било пробуждане. Законодателната и изпълнителната власт са в ръцете на цинични лица, които не се свенят от безпринципни съюзявания и раздели, нито от абсурдни и нецивилизовани решения; те най-сетне дори не се срамуват да признават открито, че зад собствения им авторитет винаги има и друг, както и че не биха отказали подкрепа даже от криминални среди.

Съдебната власт често се оказва парализирана. Органите на сигурността биват карани да изпълняват несвойствени задачи. Извършват се възмутителни и немотивирани кадрови промени във всички институции. Начело на правителството стои човек, който нарича недоволството на българските учители „седянка“. В Народното събрание заседават лица, които смятат, че на избирателя не е нужно образование, не са нужни перспективи. В същото Народно събрание се намират даже лица, които нямат правото да бъдат там. Не съществува реална опозиция. Демокрацията у нас действително е вече само фасадна. И единственият отговор на тези факти е прословутото: „не ми пука“. На нашите предполагаемо законни, но напълно нелегитимни парламентаристи не им пука, когато самата основа на законността е пропукана. Не им пука нито за бедността, нито за образованието, нито за правото, нито за достойнството, собствеността и сигурността на гражданите.

Интересува ги само оставането на власт. Защото те живеят само чрез нея и само за нея. Минимални отстъпки пред здравия разум правят единствено при най-недвусмислено изразен гняв. Лесният, безотговорен популизъм е последният им опит за какъвто ида било контакт със Суверена. Над четиримесечни протести не оказват ефект върху безсрамието на хората, узурпирали управлението. През това време цялото обществено тяло линее и всички ние биваме всекидневно ощетявани и унижавани от тези, които би трябвало да служат на общия, а не на личния си интерес.

Живеем в безнаказана лъжа. Живеем и в самодоволна безпросветност. За нас, студентите, това положение е нетърпимо. Ние, бъдещите хора на науката, поколението, което сега навлиза в живота, биваме съветвани да емигрираме и заплашвани с насилие, когато даваме воля на справедливото си възмущение.

Затова днес, в Деня на будителите, ние, Ранобудните студенти, се обръщаме към всички български граждани: събудете се! Станете от сън! Стига търпение! Стига мълчание! Призоваваме всички лица и организации към ефективна общонационална стачка.

Да живее България!

Ние, студентите

София, 1 ноември 2013

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2013 в 16:35

В отворено писмо, разпространено до водещи медии във Великобритания, лидерът на крайно дясната Британската партия на независимостта (UKIP) Найджъл Фараж твърди, че той е един от основните фигури зад антиправителствените протести през последните месеци в България, включително и зад окупацията на българския Алма матер.НАМИРИСВА НА КАФЯВО

02.11 2013 в 15:11

ИСТИНСКИЯТ ТЕКСТ
Честит Ден на народните будители! Ние, ОКУПАТОРИТЕ, избрахме да го отпразнуваме по най-добрия възможен начин – НАПИХМЕ СЕ!Напийте се и вие! Общият ни дом има нужда от нашите общи усилия. Налага се не просто всички да се отърсим от дълбок махмурлук, а и да вложим огромни усилия, за да върнем България 70 години назад.
Страната ни 4 години беше в ръцете на хора, които не могат да бъдат по-далеч от каквото и да било пробуждане. Законодателната и изпълнителната власт бяха в ръцете на цинични лица, които не се свенят от безпринципни съюзявания и раздели, нито от абсурдни и нецивилизовани решения; те най-сетне дори не се срамуваха да признават открито, че зад собствения им авторитет винаги има и друг, както и че не биха отказали подкрепа даже от криминални среди нещо повече, че произхождат от тях....
Интересува ги само оставането на власт. Защото те живеят само чрез нея и само за нея. Минимални отстъпки пред здравия разум правят единствено при най-недвусмислено изразен гняв. Лесният, безотговорен популизъм е последният им опит за какъвто ида било контакт със Суверена. Над четиримесечни протести не оказват ефект върху хората, законно избрани в управлението. През това време цялото обществено тяло линее и всички ние биваме всекидневно възнаграждавани и ухажвани от тези, които искат да си върнат властта заради личния си интерес.
Живеем в безнаказана лъжа иначе отдавна Цецо и Бойко да са в затвора. Живеем и в самодоволна безпросветност. За нас, окупаторите, това е целта....
Затова днес, в Деня на будителите, ние, пияните окупатори, се обръщаме към всички български граждани: Напийте се! Станете от сън и ако не ви болят главите елате да оскверним за пореден път Алма Матер! Призоваваме всички лица и организации към безпаметно напиване.
Да убием България!
Ние, студентите
София, 1 ноември 2013

02.11 2013 в 12:20

Дааа, време е Боко и Кунева да ни покажат що е то нов морал!

02.11 2013 в 10:24

Драги гусине ти на махагоново бюро не можеш да напишеш това. Браво на младежите! Това, което описват се вижда дори и от чужбина където вече доста млади специалисти са намерили работа и хранят българия Да, наистина, на на такива като теб такова правителство приляга. Целта на управляващите да се срине образователната система. Един народ се управлява или с невежество или с терор. Ние сме в ЕС и терора е неприемлив иначе до сега да бяха пратили армията да убива, но да се правят, че не им пука може. Хората ги плюят те казват дъжд вали. И не забравяй , че тези дето използваха съвета да идат в чужбина те хранят пращайки пари а управниците те ограбват и едновременно ц това ограбвайки тези дето пращат парите от чужбина . Не мисли , че ни лесно там да работим а също така и да гледаме щуротиине на управляващите и да не можем да се приберем. Но упавляващите знаят , че вие може дремете там В Бе-то , а ние да ви храним. Цпете кротко нани на

02.11 2013 в 09:35

Добре бе BUDAOUT ти не схвана ли, че хората вече знаят, че Доган, Сергей и Бойко са от един и същи баща?

Кого си мислиш, че заблуждаваш?

02.11 2013 в 09:32

Добре бе, дай като ти влезе крадец в къщата да го почерпиш, за да не дойде друг?

>> Като изгоним тия и дойдат други със същото мислене, ще изгоним и тях ... и така докато свестните хора повярват, че нещо може да се промени и влязат в политиката

В момента с политика се занимават само гешефтари, които успиват електората - трябва да ги сменим с нормални хора

02.11 2013 в 09:30

МНОГО ЗОР, МНОГО ПАРИ за НАДНИК,за ПЛАКАТИ: и НЕ СТАВА И НЕ СТАВА!
Пълна манипулация и измама - шепа УРКОпатори се гаври с интелигентната и умната част на BG! И се гаври под диктовката на разни Соросоиди, дебелогъзата Тони Цонева, Ивет-Минет, Цветелина Карагьоз с тЪпънг пойнта! Какво беше тЪпинг пойнт – нагнетяване с малки групи напрежение в обществото, така ли беше? Още едно допълнение – и с малко пари за надник и за кльопачка и пиене през нощта - ефтинджос в BG е да наемеш протестъри и УРКОпатори. Айде, да се омитат УРКОпаторите ... има правилник на университета, има полиция, ИМА ЗАКОНИ, АЙДЕ ... ДА СЕ ПРИЛАГАТ...и към УРКОпаторите

02.11 2013 в 09:09

Добре де, съгласен съм. Как се вписва това, което казваш, с "писна ми от протест и контрапротест". Ти излязал ли си един път на протест, та говориш за платени протести?! Контрапротеста е едни и същи 30 човека, водени от партийни кадри на БСП. Протестът е във всички големи градове, с по няколко хиляди души. Това е безумно да се нарича платено. Нали искаш да не бъдем пасивни граждани?

02.11 2013 в 08:19

ПИСНА МИ ОТ ПРОТЕСТЪРИ И КОНТРАПРОТЕСТЪРИ! ПЛАТЕНО ЛИЦЕМЕРИЕ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ! " ЛЕВИТЕ" ВЪВЕДОХА ПЛОСКИЯ ДАНЪК! "ДЕСНИТЕ" СНИМАХА КЪЩИТЕ НА БОГАТИТЕ, НО ВЪВЕДОХА "ДАНЪК КОЛИБА"! ДВЕТЕ КРИЛА НЕ ОТРОНВАТ И ДУМА ЗА ПАРТИЙНИТЕ, МИЛИОННИ СУБСИДИИ! БЪЛГАРСКИТЕ ФАБРИКАНТИ ДАВАТ НАЙ- НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ, НО СИ КУПУВАТ "БЕНТЛИ" ОЩЕ НА ПЪРВАТА ГОДИНА, А НА ВТОРАТА - КЪЩА НА ЛАЗУРНИЯ БРЯГ! БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА, В КОЯТО ЖИВЕЯТ ДОБРЕ САМО БОГАТИТЕ, ТО И ВЛАСТТА СИ Е ТЯХНАТА! А КОИ СА "НОВИТЕ"?! ПРЪМОВА, ПРЕГОВАРЯЩАТА, КОЯТО ОСТАВИ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ БЕЗ СУБСИДИИ И ЗАЧЕРКНА ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ БЛОКОВЕ, КАСИМ ВЗЕЛ/ДАЛ, И ОЩЕ ДРУГИ ЗАСТЪПНИЦИ НА КАПИТАЛА... НЕ ВИЖДАМ НАДЕЖДА! НО ЕДНО Е СИГУРНО - НАЙ БЕДНИ СМЕ ПО ВИНА НА АЛЧНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И ПАСИВНИЯ НАРОДЕЦ! ОТ ВСИЧКИ МЕРАКЛИИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ, НЯМА НИТО ЕДИН ЧИТАВ! ДАЛИ Е ВИНИВЕН И БЪЛГАРСКИЯ ХАРАКТЕР?! НА ВРЕМЕТО НЕ УСПЯХМЕ ДА ПОСТРОИМ СОЦИАЛИЗМА, ЗАЩОТО ВСЕКИ ИСКАШЕ ДА ГО ПОСТРОИ САМ В КЪЩИ! СЕГА И С КАПИТАЛИЗМА Е СЪЩОТО.....

02.11 2013 в 08:01

Сега ще лъсне фактът, че в БГ синдикати в смисъла на профсъюзи просто няма!