Плевнелиев: Малките предприятия създават над 70% от работните места

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2015 в 22:16 2407 5

Снимка БГНЕС

Малките предприятия са големите в българската икономика, защото създават над 70% от работните места. Това обяви президентът Росен Плевнелиев при връчването на награда в конкурса „Големите малки“, цитиран от пресслужбата си.

Малките предприятия отварят перспектива в регионите на България и са тези, които слагат сърцето си зад всичко, което правят. Дойдох с думи за благодарност и към големите, които ще помогнат на малките да пораснат и да станат все по-силни и по-добри. Една икономика е силна само тогава, когато има своя баланс, а малките са в основата на нея, подчерта Плевнелиев.

Президентът призова за повече подкрепа за тези предприятия.

По думите му трябва да се говори повече за икономика и да се прави повече икономика, защото именно тя създава перспектива за българите.

Нека подкрепим електронното правителство, защото истината е,че малките предприятия нямат пари за скъпоструващи адвокати, които да се разхождат по общините и министерствата, за да осигуряват лицензи, допълни Плевнелиев.

Президентът настоя и за подкрепа на достойното управление на еврофондовете, защото „в изтичащия програмен период българската държава по един коректен и достоен начин реализира проекти за над 10 000 малки и средни предприятия само по плана „Джереми”.

„Когато вече изпълняваме успешно десетки хиляди проекти - държавни, средни и малки фирми заедно значи можем и много повече и трябва да бъдем по-амбициозни”, подчерта той.

Нека се обърнем към всеки смислен проект, който помага на тези в гаража да станат големи, защото истината е, че тези от гаражите са толкова големи, колкото са големи идеите им. Някои от тях станаха и най-големите на планетата, защото толкова големи бяха идеите им, каза още държавният глава.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.06 2015 в 09:58

Ало шорошо-МОЛЦИТЕ, усещате ли как ви тролят на високо държавно ниво?
:)))))

ОЛИМПИЙСКИ, па и ЕВРОПЕЙСКИ... мале-е-ейййййй!
Я да видим можете ли сега да изброите тези "над 50 европейски държави"
:)))))

10.06 2015 в 09:56

чеснака се опитва късно вечер да се отърка за повечко слава, да заработи дето се казва...
Еми няма нищо лошо в това да се пише за бизнес бе.
Ето на МЪЛНИЯ:

бойче банкянския свинеугоител дава 30хил евро за евентуално ръкостискане с Президента Путин.

Премиерът Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин ще присъстват на церемонията по откриването на първите Европейски олимпийски игри в Баку.
Очаква се премиерът и спортният министър Красен Кралев да отлетят за столицата на Азербайджан в петък. Игрите ще се проведат от 12 до 28 юни. 130 български спортисти ще вземат участие в 30 спорта и дисциплини.

По време на надпреварата в Баку ще има 6000 спортисти от 50 държави. Премиерът Борисов и спортният министър Кралев ще бъдат на церемонията по откриването освен с руския президент Путин и с шефа на МОК Томас Бах, както и с президента на Азербайджан Илхам Алиев.
Това сега в бизнес раздела ли да го турим или в държавното предприемачество?
Ше похарчи бойче над 30хиляди евро само, за да може да се докопа до едно здрависване с бащицата. Да си я тури после в рамка снимчока!
:)))))))))

10.06 2015 в 07:03

Малките са гръбнака на икономиката, а големите, собственост на офшорки и подставени лица, подобни на подчехлювото просто мекеренце, са изсмуквачите на хазната. Но пък плащат най-тлъстите комисионни и затова имат предимство на софрата.

09.06 2015 в 23:08


От следващата година това изгърбено джудже ще има възможност да се влее в редиците на дребните бизнесмени,стига да може да ръководи 5ма човека,или да се размине с неизбежните слещи с Темида.

09.06 2015 в 23:03

Евалла на Президента!
Ако всеки ден медиите говореха за бизнес вместо за това кой кого убил, окрал, изнасилил, ако само представяха добрия пример когато го има, вероятно някой такъв като Кънчо щеше да се вдъхнови да създава и да печели вместо да пише по форумите за огризки.