''Платих цената за правителство със съдебната реформа'': Борисов няма да се откаже от имунитета си (видео)

Ружа Райчева 31 май 2023 в 09:12 6601 6

Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Съдебната реформа си има цена. (...) Платих цената за втория мандат със съдебната реформа. И вие го виждате, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание, ден след като прокуратурата предложи на главния прокурор Иван Гешев да поиска имунитета му заради "Барселонагейт".

Борисов посочи, че две години е бил без имунитет и обяви, че няма да го даде доброволно. Според него прокуратурата му иска имунитета, за да няма правителство: 

"Трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента. Защо вчера, а не преди един месец? Ами, за да няма правителство - това е целта - ясно и точно. (...) Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания."

Той продължи да твърди, че трябва да има редовно правителство, избрано с парламентарно мнозинство. Борисов обвърза записа на националното събрание на "Продължаваме промяната", разпространен от вече независимия депутат Радостин Василев, и искането за имунитета му, с потенциала от съдебна реформа.

"Съдебната реформа си има цена. От 2009 година реформа няма. Ние в момента, в който ние приехме закона, в който има контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Трябва да сте слепи, за да не го виждате", обяви той. 

По думите му атаката по ПП е започнала, за да бъдат блокирани всякакви разговори между тях и ГЕРБ и записът не е изтекъл случайно. "Защото кога някой си е давал имунитета и са му давали охрана (б.а - Радостин Василев). Да погледнем и от тази гледна точка", добави лидерът на ГЕРБ. 

Той каза, че когато има споделена отговорност, каквато би имало в едно евентуално правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ, то съставът на проектокабинета трябва да бъде такъв, който да "успокоява и да вдъхва доверие и в двете формации".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

6

Анализи

31.05 2023 в 19:55

В случая Борисов е прав.

-295

5

Vitorio

31.05 2023 в 12:04

Огромният смисъл на съдебната реформа е православният християнин, агент Буда да понесе отговорност и да влезе в храмът на Темида, да прочете Процесът на Кафка (като втора книга след Винету) и да спре да ни виси като воденичен камък на държавата! Защото българската лодка потъва, а най масивният баласт е лицето капо ди тути капи Боеко Методиевич Борисов- с орден на шия и всякакво свинство, от всякъде!
Хайде влизай в дранголника и стига си се обяснявал и дърпал, мутро!

2910

4

П

31.05 2023 в 11:42

А българите платиха цената за бъдещо на пет поколения напред, с управлението на този престъпник...

17439

3

мнение от IP

31.05 2023 в 11:19

Това, че сега искат имунитета, а не по-рано, е част от войната между Гешев и Борисов. Обаче това не означава, че няма за какво да му бъде искан. Ако е чист като сълза, защо не си даде сам имунитета?

-295

1

Vitorio

31.05 2023 в 09:19

Давай давай, айде да не се правим на дръж ми шапката, целият народ знае всичките ти престъпления, от 10 години живеем с тях, хвърли всички под трамвай, сега е време да поемеш лична отговорност! Признат грях полвин грях..ще влезеш в затвора, ще попаднеш на хора и ще станеш човек, дай Боже...
А и да върнеш парите и да кажеш какво знаеш за другите пипала, та да си имаш компания!
Италианците в Америка обичат да казват " Не прави престъплението, ако не можеш да му излежиш времето", а тука казваме, га яде кифтетата в Паламара ни рева, а сега що ревеш?! И без това няма да участваш във властта, ще ти се инсталира един телевизор в централният софийски и ще си караш старини...не спокойни, щото ще трябва много разкаяние!
 
X

Да помогнем на украинските деца!