ПФ протестират срещу "квотите" за внос на бежанци, спуснати от ЕС

Ива Оприкова 29 май 2015 в 13:07 2732 3

Снимка БГНЕС

Патриотичният фронт остро възразява срещу направеното от ЕК предложение за разпределение на нови нелегални емигранти, между държавите-членки, което силно ощетява държавата.

"Предложението е съгласно схема с "квоти", според които на България се "падат" 1.43% от общата бройка емигранти или -343 от Италия и 229 от Гърция. Отделно ни се предлагат и още 216 нелегални емигранти от държави извън ЕС, които се намират в хуманитарни лагери на ООН-общо 788 души", се посочва в декларация на ПФ прочетена от съпредседателя Красимир Каракачанов oт парламентарната трибуна.

От ФРГ се очаква да ни върнат още 4000 нелегални емигранти, регистрирани у нас, но заловени на немска територия.

"Предложението на ЕК за "разпределение на нелегални емигранти (погрешно наричани бежанци) е несправедливо, несолидарно и противоречи на българския национален интерес. В него държавата ни е "третирана" не като "държава в извънредна ситуация", подобно на Италия и Гърция, а като една от държавите-членки, която трябва да приеме още нелегални емигранти. Разбира се, Италия и Гърция заслужават помощ, но отделянето на България е несправедливо и несолидарно. Това отношение е напълно несправедливо, защото България е страната с най-нисък стандарт на живот и БВП в ЕС, следователно е и най-трудно да издържа нелегални емигранти, които вече са на наша територия", се посочва в текста. 

"Само за 2014 година България е дала убежище на 7020 нелегални емигранти, а Гърция само 3250.
Остро възразяваме срещу предложението на ЕК и настояваме МС и НС да не го приемат, както и да настояват за обявяване на България за "страна в извънредна ситуация", се посочва в декларацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!