Quantcast

Петков: БСП е за съжаление, защото се огъва пред Сидеров

Последна промяна на 09 януари 2014 в 12:58 2297 4

Румен Петков

Снимка БГНЕС, Архив

Румен Петков

„Очевидно е, че „Атака“ е част от управляващото мнозинство. Не разбирам как може френският посланик, който има поведение на приятел на България, на човек, който обича и познава България, да казва нещата ясно, простичко и разбираемо, а ние, като партия, да се гънем по един начин, който предизвиква съжаление“.

Това заяви пред „Фокус“ бившият вътрешен министър в кабинета на Тройната коалиция Румен Петков (БСП). Той е категоричен, че социалистите нямат адекватна позиция около скандала на летище Варна, заради който главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Сподер Петков поведението на социалистите ще има сериозни последици за БСП. По думите му столетницата плаща висока цена за партньорството си с атакист № 1.

Бившият вътрешен министър разкритикува и факта, че Волен Сидеров оглавява антикорупционната комисия в парламента.

„Ние избрахме Волен Сидеров за председател на една от най-авторитетните комисии в Народното събрание, която трябва да е най-убедителна в морално-етичен план комисия в Народното събрание. Вместо това – сме свидетели на небивали скандали, на агресивно поведение на група депутати от „Атака“. В крайна сметка, интелигентните хора ги свързват с нас“, коментира Петков.

Социалистът е категоричен, че отношенията с тези депутати са „не нехигиенични, а вредни за българските институции“.
„За съжаление, фалстарт за институциите, фалстарт за политиците, фалстарт и на БСП в началото на 2014 г.“, констатира Румен Петков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2014 в 15:58

Сидеров се оцапа много, но много повече се омазват с най-миризливата мръсотия комунистите, които от страх за кокъла не смеят да гъкнат.Резил.

09.01 2014 в 14:09

Какви комисии драга Нона, закона ясно е казал какво се случва. Комисия за какво? За замазване гафа на Сидеров ли? Или за замазване многото гафове на Сидеров. Тук има криминално деяние, за жалост на депутат и въпроса не е политически, а чисто юридически и морален. Дайте да дадем пълна амнистия заради приближаващите евроизбори. Адекватно е да си даде сам Сидеров имунитета, след като смята че е омаскарен и да си изчисти името. Протакането, търсенето на вратички е сигнал за гузност и обвързаност, а не политическо пристрастие.

09.01 2014 в 13:35

Ситуацията е много деликатна заради наближаващите евроизбори и трябва да се постъпи адекватно без политически пристрастия. Идеята с разследващата комисия не е лоша, но ще видим до колко ще сработи.

09.01 2014 в 13:11

Каквото си надробиш - това ще сърбаш.....