Петър Петров от 'Възраждане' отрича опитите за отваряне на вратите на парламента

Ружа Райчева Последна промяна на 13 януари 2022 в 11:37 1570 0

Снимка OFFNews

Депутатите на "Възраждане" не са се опитвали насилствено да бъдат отворени вратите на Народното събрание по време на протеста вчера. Не сме буйствали, участвахме мирно в протеста. Депутатите ни искаха да стигнат най-пряко до гражданите, не разбирам защо НСО им попречиха.

Това заяви Петър Петров от "Възраждане" по повод на вчерашния протест срещу зелените сертификати пред парламента. По думите му той свободно е влизал и излизал от сградата на парламента цял ден. Както OFFNews предаде вчера депутатката Искра Михайлова от "Възраждане" беше една от съпартийците на Петров, която се опита пусне демонстрантите в парламента, като опита ѝ да отвори вратата беше осуетен от НСО. 

"Полицията се държа човешки, трябва да се отбележи. Направих шпалир дори, за да им съдействам. Имаше провокатори, като 1 човек с газов пистолет беше задържан, а вторият предаден от нас на органите на реда."

Петров отрече и призивите за насилие отправяни от колегите му и други оратори на протеста. 

"Чуха се странни изказвания от трибуната. Дадохме на всеки да се изкаже, не ни считайте за отговорни за евентуално провокации, позволихме на всички журналисти свободно да си вършат работата и призовахме от трибуната за това."

Той заяви, че е категорично против всякакви посегателства върху журналисти, полицаи и служители на НСО и добави, че от "Възраждане" не одобряват подобни действия.

"Съжалявам ако журналисти са били обект на каквито и да било посегателства. Лично поемам ангажимент към вас, че на всеки следващ протест ще направим всичко възможно медиите да бъдат защитени и да работят без да се притесняват."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови