Патриотичният фронт остава с депутат по-малко

Велизар Енчев напуска парламентарната група заради "тотална подмяна и политическа измама"

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2014 в 17:14 6401 19

Велизар Енчев

Снимка Сергей Антонов

Велизар Енчев

Парламентарната група на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" остава с депутат по-малко. Велизар Енчев я напуска заради "тотална подмяна и политическа измама, която се извършва от ръководството на коалицията".

Уведомлението за напускането на ПГ на ПФ до председателя на парламента Цецка Цачева бе показано от Енчев в предаването "Дикoff" по Нова тв, където и го подписа.

То влиза в сила от 1 декември.

С напускането на Енчев ПФ остават с 18 депутати.

Той обясни решението си с аргумента, че вотът на избирателите на ПФ е бил подменен, когато коалицията е подкрепила правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок. Енчев нарече това политическа измама и лицемерие, защото предварително лидерите на Патриотите Валери Симеонов (НФСБ) и Красимир Каракачанов (ВМРО) не са обявили, че имат намерение да подкрепят ГЕРБ.

Според Енчев коалицията между НФСБ и ВМРО е "пред разпад".

"В продължение на години НФСБ остро се противопоставяше на икономическата, финансовата, социалната, вътрешната и външната политика на тези две десни формации – ГЕРБ и РБ, носещи голяма отговорност като управляващи в предишни периоди за днешното тежко състояние на държавата.

Парламентарната подкрепа на Патриотичния фронт за кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок е недопустима подмяна на вота на нашите избиратели. Тези избиратели дадоха гласа си за НФСБ, а не за правителство на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов. Те гласуваха за партията на патриотизма и социалната справедливост, а не за партии, които проведоха грабителска приватизация и корупционно концесиониране, които унищожиха селското стопанство, здравеопазването и социалната система и докараха пенсионерите до просешка тояга", категоричен е Енчев.

Той определи като особено тревожно фиксирането върху етническата принадлежност на опоненти на НФСБ, което хвърля сянка върху демократичния облик на партията и дава основание за обвинения в ксенофобия. "Казусът „Орхан Исмаилов“ е следствие, а не причина. Причината е обвързването на коалицията ПФ с две несъвместими като идеи и биология партии – ГЕРБ и РБ", коментира Енчев пред "Дикoff".

Велизар Енчев е роден на 7 януари 1953 г. в Гълъбово, Стара Загора. Завършил е журналистика в Софийския университет. Работил е във в. „Отечествен фронт“. Бил е щатен служител към Първо главно управление на бившата Държавна сигурност (югославски отдел, 17-ти) от 1985 до 1996 г. От 1987 до 1993 г. е кореспондент на „Отечествен фронт“, „Отечествен вестник“ и БНТ в Югославия. Уволнен е от БНТ през юни 1995 г. Велизар Енчев е посланик на България в Република Хърватия от 1997 до 2002 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.12 2014 в 19:55

Чадо на БСП не може да се смири, че в България има и други мнения! Посланик, кой е бил? 6сто, той е и възпитаник, БСП мобилизира своите агенти ! Той отрича всичка освен БКП ! Моите съболезнования ! Червен боклук !

01.12 2014 в 09:36

През уикенда ДС-шестакът "Иван" Каракачанов е бил в Париж на конгреса на руския фашизоиден наци-интернационал: http://ivo.bg/2014/11/30/%d1%84%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b8%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0% b5%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd/

01.12 2014 в 07:47

Евала Велизарий. Най добрия предател идиот.

01.12 2014 в 02:38

Енчев беше свален от екрана на ТВ-Скат веднага след изборите! Вчера Солаков искаше да пусне в ефир изказване на Енчев, но от апаратната го отрязаха! Явно че има разрив между софийските пропагандни ДС-Скатаджии от бившето ПГУ от една страна и от друга страна ДС-шесташка лумпения на ДС-МВРо заедно с бургаския провинциален продажен ДС-слугинаж! Просто вече го няма спойващото вещество - парите на КТБ, ГазПром, АтомСтрой, ЛукОйл, ..... и трябва да се играе по индивидуални поръчки!

30.11 2014 в 22:52

Малко лирично отклонение което има пряка връзка с темата и ПОСМЪРТНО НЯМА да видите по ОЧЕВАДНИ причини публикувано здесь:)))

Това долу е част от интервюто с пишманправопръдният миництър–Ицко Майтапя.Както се вика димократ, рифурматур, хумин, храсив, хинтилигеншън....... отдека и да го скибаш“Диков: „Как работиш с мутрите Цветанов и Борисов?”
Правосъдният министър Христо Иванов: „Работя добре с (мутрите) Цветанов и Борисов. Колегиални отношения… Това, което съм написал във Фейсбук (че са мутри) е площадна лексика, различна от моята стилистика”.

Това, което съм написал във Фейсбук (че са мутри) е площадна лексика, различна от моята стилистика”.

Това, което съм написал във Фейсбук (че са мутри) е площадна лексика, различна от моята стилистика”.

Това, което съм написал във Фейсбук (че са мутри) е площадна лексика, различна от моята стилистика”.


ЕТО, КАТО ВИ ЗАВЕДАТ ДЕЛО ЗА ОБИДА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ В ЗАЩИТАТА ОПРЕДЕЛЕНИЕТО НА ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР В ПРЕДАВАНЕТО ДИКOFF – „ПЛОЩАДНА ЛЕКСИКА“. ТЯ НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС СТИЛИСТИКАТА ВИ!
И ТОЗИ ПРАЗНОГЛАВЕЦ ТРЪГНАЛ ДА МИ ПРАВИ СЪДЕБНИ РЕФОРМИ! ОПАЗИЛ НИ ГОСПОД!

НАЙС,.....А!!!
Това, което съм написал във Фейсбук (че са мутри) е площадна лексика, различна от моята стилистика”.

ТИКВАТА, ЦЕЦО РЪПОНЯ, ИЦО ТАЛИБАНА...............ЕЙ ТИЯ ЩЕ ПРАВЯТ ..................СЪДЕБНА РЕФОРМА!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))

30.11 2014 в 22:08

рИформаторчетата, минусчетата няма да ви помогнат.
Въпросът с Агент Гоце и АБВ, на които сте се метнали на вратлето си остава с пълна сила.
Разбрахте ли колко се жалки?

30.11 2014 в 20:21

Свидетели сме на най-абсурдното, най-неморалното, най-безпринципното и пр. правителство.
Много ми е интересно чучулигите от РБ и по-специално от ДСБ защо винаги се скатават и отбягват въпросът за другия си коалиционен партньор в лицето /задника/ на Агент Гоце и неговото АБВ?
Защо бе, "пиленцата на батко"?
Защо бе, десни и много десни рИформаторчета?
Що си траете за ортака си Агент Гоце?
Кажи си бе, Радане? Хайде, мутрата Борисов и Герб ги пробутвате за някакви "десни", ама какво правим с комунягата Агент Гоце? Лижите ли се поне, щото на политическа педерастия ми прилича това?

30.11 2014 в 19:51

БРАВО НА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ!!!

Прав е, че вотът на избирателите на ПФ беше подменен, когато коалицията подкрепи правителството на Първа Частна Банкянска и Деформаторския блок.

Това е гОляма политическа измама и лицемерие, защото предварително Симеонов и Каракачанов изобщо не обявиха, че имат намерение да подкрепят ГЕРБ. Техните гласоподаватели бяха ИЗЛЪГАНИ. Омерзен съм.

30.11 2014 в 19:42

ИНТЕРСНО, ЕНЧЕВ БИЛ "СЛУЖИТЕЛ" А ДРУГИ БИЛИ "ДОБЛЕСТНИ ОФИЦЕРИ" В СЛУХАЧ-МИЛЦУНЕРСКАТА КЛОАКА. ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ПФ (ПуФитата) СА ЕДНА СБИРЩИНА ИДИОТ ВОГЛАВЕ С ГЛАВНИЯ СКАТАР ТРЪТЛЮ СИМЕОНОВ. И КАКВО ТОЧНО ИМЕ ЗА КАБЕЛАРКАТА САМО:)))- "СКАТ":)) ОТ ГРЪЦКОТО "СКАТА" (σκατά) КОЕТО ЗНАЧИ ЛАЙНА. ЛАЙНЯНА КАБЕЛАРКА, ЛАЙНЯРКОВЦИ, ИМПОТЕНТИ И ПРОДАЖНИЦИ!

30.11 2014 в 19:27

Форумните деформатори се пукат от яд, че в жалката има формацийка събрана единствено да цоца от властта няма нито един с капчица от принципността на "ченгето" Енчев. По-голямо признание от това няма.