Първанов критикува БСП за липсата на реакция по казуса "Сидеров"

OFFNews 10 януари 2014 в 15:46 4931 11

Георги Първанов
Георги Първанов

Георги Първанов (президент в периода 2002-2012 г.) и съидейниците му в гражданското движение "АБВ" - Ивайло Калфин и Борислав Борисов излязоха с декларация, в която осъдиха скандалното поведение на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

"Смятаме, че подобно поведение е недопустимо и не бива да бъде толерирано в едно демократично общество. Посегателството срещу български граждани, срещу длъжностни лица, служители на реда – български полицаи и накърняване достойнството на служител на френската дипломатическа служба в България от страна на български народни представители е недопустимо и води до сериозно уронване на престижа на институциите, както и авторитета на нашата държава в международен план", пише в декларацията на сдружението.

В сегашната ситуация е недопустима неясната реакция от страна на партията – мандатоносител БСП и подкрепящата правителството партия – ДПС, обявиха още от сдружението на Първанов.

"Обезпокоени сме от факта, че години наред подобно поведение остава безнаказано и, за наше огромно съжаление, толерирано от основните политически играчи и институциите, които би трябвало да имат адекватно отношение", пише още в декларацията на "АБВ".

Те призовават депутатите да проявят гражданска съвест и с действията си да помогнат на българската прокуратура да доведе разследването "на този срамен за България" случай до край. 

Критики към БСП за липсата на реакция по казуса "Сидеров" вчера отправи и депутатът на партията Георги Кадиев.

Не е тайна, че група от по-малди членове на БСП гравитират към Първанов.

Бившият президент свика днес среща на сдружението в НДК, но на нея не бяха забелязани настоящи депутати и иминстри от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!