БСП плаши Първанов с изключване, ако не се откаже от листа на АБВ

Нели Чолашка 21 януари 2014 в 14:59 2498 11

Мая Манолова
Мая Манолова

БСП ще даде последен шанс на Георги Първанов и съидейниците му от АБВ да се откажат от регистрацията на отделна листа за предстоящите евроизбори. В противен случай на 1 февруари, седмица преди 48-ия Конгрес на БСП, Националният съвет на левицата ще гласува за отстраняването им от партията.

Това обяви Мая Манолова след заседание на Изпълнителното бюро на партията днес. БСП е най-демократичната рпартия, но всички разбирания за свобода имат граници, уточни тя.

Подобно решение може да засегне Първанов и Румен Петков, но не се отнася за Ивайло Калфин, който не е член на партията от 1996 г.

По думите на Димитър Дъбов, зам.-председател на партията по организационната дейност, Георги Първанов и хората от АБВ са нарушили много разпоредбиот устава на БСП.

По-рано днес пред БНТ военният министър Ангел Найденов от БСП обяви, че никой няма да бъде изключван, защото това ще ги направи жертви.

Съдбата на Страхил Ангелов от левицата, който на своя глава отиде в Дамаск и се срещна със сирийския президент Башар Асад, ще се решава след като бъде изслушан днес от парламентарната група на БСП, обясни Манолова.

Той не е съгласувал пътуването си с партията и е платил сам за него, уточни тя.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!