Quantcast

Мая Манолова: Бях сред учредителите на АБВ, но тогава бяхме срещу ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2014 в 11:19 4746 8

Мая Манолова
Мая Манолова

Бях един от съучредителите на формация АБВ през 2010 г., като идеята за създаването й е беше свързана с необходимостта от обединение на демократично мислещите хора срещу диктатурата на ГЕРБ, обяви Мая Манолова от БСП в предаването "Тази неделя" по bTV.

Новата визия и цел на АБВ изменя идеята, заради която беше създадено движението, реално то работи за ГЕРБ, уточни тя.

„Каузата срещу управлението на ГЕРБ тогава беше кауза на всички хора, които искаха нормална демократична държава. Идеята тогава беше да се направи нов фронт срещу ГЕРБ.

Сега намерението на АБВ за регистриране на паралелна листа е създаването на патерица на ГЕРБ. Има подмяна на първоначалните намерения на това формирование и в момента АБВ служи за алиби на хора, които искат да работят срещу левицата. Реално то работи за ГЕРБ”, уточни социалистката.

"Аз се чудя как ГЕРБ гледат хората в очите, след като видяхме как действа кодексът „Фидосова". Хората помнят хаоса, който те предизвикаха на миналата избори, депутати, които разнасят чували с бюлетини, хората бяха спрени да гласуват, защото бяха сложени в забранителните списъци, случаят „Костинброд" и т.н. Не мога да разбера какво самочувствие имат, за да дебатират тези теми след провала, през който преминаха", коментира още Манолова.

По думите й ГЕРБ негодуват, че се променят изборните правила, но после говорят, че в новия Избирателния кодекс има само козметични промени.

Тя уточни, че проектът ще бъде изцяло прекроен и ще има много нови въведения - няма да има изборни фалшификации, по начина, по който ги правеше ГЕРБ", каза още тя.

„Важно е да се знае, че благодарение на прокуратурата бяха арестувани 480 000 бюлетини, които можеха да бъдат пуснат в употреба, затова ГЕРБ сега са толкова агресивни срещу мен, защото тяхната най-голяма изборна машинация, през май месец, не можа да се случи", каза Манолова по повод обрата в делото за фалшивите листи на последните парламентарни избори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2014 в 00:52

v.m.i.r.i.s.a.n.a k.u.s.t.e.n.d.i.l.s.k.a s.l.i.v.a
OSTAVKA MA!!!

26.01 2014 в 22:37

СЕСТРА ГАЛЕВААА

много поздрави имаш, от

ВАНКО идно (поправката)

и от НИКИТО ДУДУКОВ

в КОСТИНБРОД та обичааат!!!!!

26.01 2014 в 13:36

У наше село бесните кучета ги изтребваме,

26.01 2014 в 13:35

...абе, ей!
искам в изборния закон да пише, че Предизборната Платформа трябва да съдържа ангажимент конкретни цифри/показатели, дати/срок за изпълнение и действуващи лица (изпълнители), и да има ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ХАРАКТЕР по смисъла на Договорите... с носене на финансова отговорност... и автоматична Оставка и Неустойки за кое да е просрочие... а, при Умишлено нанасяне на Вреди... би трябвало да се разформирова въпросната зловредна партия...
какво ще ме занимават с клюки и твърдения, че другите били още по-некъдърни, и нямало кой друг...
...айде, че си имам и друга работа!

П.С. данъци плащам само за свършена работа...

26.01 2014 в 13:26

това отровно същество(много,но безрезултатно вероятно,бито като малко дете ),не може да живее без омраза."рекламната "и роля (в това не се съмнявайте)ще доведе до отлив на гласовете на много от мислещите и възпитани хора.ролята на мотиката на Станишев е срам за всеки човек с достойнство ,а за нея-гордост.но и в паденията има по-по-най..

26.01 2014 в 12:37

Това тъпо парче се спука да лъже и да маже, мухахахаха ! Баси, журналиста я пита едно, тая пача си говори нейните "опорни точки" Алоууу, Манолова! Не знам на теб какво ти говорят хората из улуците на София,при условие,че дори и баничка не искат да ти продадат, но със сигърност знам,че на Евро-изборите, ГЕРб ще ви пръснат задниците и те ще засвирят като жътварски бърдук! Гарантирам !!!

26.01 2014 в 12:21

То нормално за сестра Галева, ту БСП ту в АБВ - ту в БСП. Ту с властта - ту с мутрите. Ту с депутат от БСП я пощипва - ту с друг заживяла на семейни начала, ама после се сетила и да се поразведе. Изобщо и фъобще, моралистка от всекъде. Кат се типоса на трибуната в парламента, та като занарежда, ту кой какво да прави ту кой какво да не прави.

26.01 2014 в 12:04

Ах, тези синове и дъщери на БКП, които си играят партии (БСП, ГЕРБ и другите подобни)...Защо не се хванете да работите, а само депутати го играете!!!