Мая Манолова: Бях сред учредителите на АБВ, но тогава бяхме срещу ГЕРБ

OFFNews 26 януари 2014 в 11:19 5442 8

Мая Манолова
Мая Манолова

Бях един от съучредителите на формация АБВ през 2010 г., като идеята за създаването й е беше свързана с необходимостта от обединение на демократично мислещите хора срещу диктатурата на ГЕРБ, обяви Мая Манолова от БСП в предаването "Тази неделя" по bTV.

Новата визия и цел на АБВ изменя идеята, заради която беше създадено движението, реално то работи за ГЕРБ, уточни тя.

„Каузата срещу управлението на ГЕРБ тогава беше кауза на всички хора, които искаха нормална демократична държава. Идеята тогава беше да се направи нов фронт срещу ГЕРБ.

Сега намерението на АБВ за регистриране на паралелна листа е създаването на патерица на ГЕРБ. Има подмяна на първоначалните намерения на това формирование и в момента АБВ служи за алиби на хора, които искат да работят срещу левицата. Реално то работи за ГЕРБ”, уточни социалистката.

"Аз се чудя как ГЕРБ гледат хората в очите, след като видяхме как действа кодексът „Фидосова". Хората помнят хаоса, който те предизвикаха на миналата избори, депутати, които разнасят чували с бюлетини, хората бяха спрени да гласуват, защото бяха сложени в забранителните списъци, случаят „Костинброд" и т.н. Не мога да разбера какво самочувствие имат, за да дебатират тези теми след провала, през който преминаха", коментира още Манолова.

По думите й ГЕРБ негодуват, че се променят изборните правила, но после говорят, че в новия Избирателния кодекс има само козметични промени.

Тя уточни, че проектът ще бъде изцяло прекроен и ще има много нови въведения - няма да има изборни фалшификации, по начина, по който ги правеше ГЕРБ", каза още тя.

„Важно е да се знае, че благодарение на прокуратурата бяха арестувани 480 000 бюлетини, които можеха да бъдат пуснат в употреба, затова ГЕРБ сега са толкова агресивни срещу мен, защото тяхната най-голяма изборна машинация, през май месец, не можа да се случи", каза Манолова по повод обрата в делото за фалшивите листи на последните парламентарни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови