Quantcast

Парламентaрното заседание се провали

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2014 в 09:06 3080 4

Народно събрание

Народното събрание за пореден път не успя да събере кворум за провеждането на редовно заседание.

Тази сутрин в залата присъстваха 110 депутати - само от "Коалиция за България" и ДПС.

"Възниква следният проблем - дори правителството да подаде оставка, ще трябва да има заседание, за да се включи в дневния ред като извънредна точка. За да има заседание, трябва да има кворум. Ако няма заседание, тази точка трудно би могла да бъде включена в дневния ред", изрази загриженост председателят на парламента Михаил Миков.

Както се заканиха вчера, от ГЕРБ бойкотираха днешното заседание и не се явиха в зала. Седмичната програма на парламента включва актуализация на бюджета на НЗОК, промени в Закона за управление на отпадъците, преодоляване на президентското вето върху Закона за защита на конкуренцията.

Управляващите настояват бюджетът на здравната каса да се актуализира с 225 млн. лева. От ГЕРБ са категорични, че няма да подкрепят законопроекта, защото според хората на Борисов на здравната каса трябва да се отпуснат повече пари.

Вчера от ГЕРБ обявиха, че ще влязат в пленарна зала само за промени в бюджета или за оставката на правителството. Тя се очаква днес или утре и ще бъде гласувана от парламента най-късно в петък.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2014 в 15:06

Като махнем емоциите - значи Борисов крепи правителството в момента:))

23.07 2014 в 11:56

А четете ли статията или само заглавието и бързате да коментирате ако и така преценявате за кой да гласувате е зле работата. Никаква акутиализация на бюджета да подават оставка само това се иска от тях

23.07 2014 в 09:53

"Както се заканиха вчера, от ГЕРБ бойкотираха днешното заседание и не се явиха..."

Каква хубава дума:БОЙКОтираха. Само не знам дали думата е измислена след Него или е кръстен удачно и далновидно?

Честно, гласувах за Герб на миналите избори, но започват да ми идват много глупостите. Лошото е, че вече съвсем няма алтернатива и трябва за първи път да ходя за риба по изборите.

23.07 2014 в 09:17

Е,как стана възможно това правителство?! Атака осигуриха кворума. Да го направят пак!