Паргов обсъди във Виена строежа на софийски Пратер

OFFNews 09 февруари 2016 в 16:48 5627 3

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов инициира създаването на австрийско-българска бизнес платформа по време на работно посещение във Виена.

„Обсъдих с колеги от тяхната община тази възможност. Идеята е да съберем в една общност представители на бизнеса и общинските институции на София и Виена. Целта е да улесним контактите и търговския обмен между побратимените столици. Освен това коментирахме и изграждането на увеселителен комплекс в София по подобие на виенския Пратер“, обяснява Паргов. 
Председателят на групата на БСП Лява България в Столичния общински съвет се срещна с дългогодишния председател на Общинския съвет в австрийската столица Годвин Шустер, който е и доскорошен лидер на градската организация на Социалдемократическа партия на Австрия. Двамата се ангажираха да съдействат за обмяна на опит и предоставяне на ноу-хау и контакти с експерти в областта на общинските социални услуги като изграждането на хосписи и социален патронаж, които са отлично развити във Виена, съобщиха от пресцентъра на политика. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!