Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Отцепниците се бунтуват. Няма да подкрепят кабинет, в който участва ИТН

Йорданка Веселинова 19 юли 2022 в 12:15 6009 1

Архив

Снимка БТА/Владимир Шоков

Георги Георгиев

Отцепниците от "Има такъв народ" ще гласуват против нов кабинет, подкрепен от депутатите на Слави Трифонов, заяви в предаването "Твоят ден" на Нова нюз Георги Георгиев - един от депутатите, които напуснаха партията.

"Няма как да подкрепя продължаваща нестабилност със самозаблудата, че нещата могат да се оправят", каза той и добави, че нещата биха били различни с мандата на ПП, но с този на БСП е трудно.

По думите му не си струва да се състави ново нестабилно правителство в същия формат. Според него ако все пак такова се излъчи, не е сигурно дали след няколко месеца то няма да бъде отново свалено с "несъществуващи аргументи".

Георгиев допусна, че друга причина за нестабилност на такъв кабинет е коалирането на БСП и ДБ.

Независимият депутат заяви, че няма да се присъедини към гражданското движение на спортния министър в оставка Радостин Василев и доскорошния му съпартиец Николай Радулов. Георгиев добави, че ще мисли по темата до връщането на третия мандат.

Депутатът обаче каза, че има възможност ПП и гражданското движение да се явят заедно на избори. Георгиев съобщи още, че с него са водени разговори да се присъедини към "Продължаваме промяната". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews