Освободен е заместник главният секретар на МВР (обновена)

OFFNews 30 ноември 2023 в 15:40 3530 0

Станимир Станев

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Станимир Станев

Станимир Станев е освободен от поста заместник главен секретар на МВР.

Станев дълго време е бил в болнични. Досегашният зам. главен секретар е освободен по инициатива на ръководството на МВР заради това, че е в пенсионна възраст. 

Димитър Кангалджиев е назначен за заместник-главен секретар на МВР.

Станев е роден на 04.06.1965 г. в Пловдив. Завършил е висше образование в ТУ - Габрово през 1996 г., с образователно-квалификационна степен “Магистър”.

На служба в МВР е назначен на 26.09.1992 г. Последователно е заемал изпълнителски и ръководни длъжности в дирекция на Националната полиция, Генерална дирекция „Полиция“, Главна дирекция “Охранителна полиция”, Главна дирекция “Криминална полиция“, дирекция “Специализирани полицейски сили” - ГДНП, ОДМВР - Пловдив и ОДМВР - Кърджали.

На 04.12.2020 г. е преназначен на длъжност заместник-директор на Областна дирекция на МВР – Кърджали, а година по-късно става директор на Главна дирекция "Национална полиция". Впоследствие е назначен за заместник главен секретар на МВР. 

Първо за изпълняващ длъжността зам. главен секретар на МВР бе назначен Живко Коцев. Той обаче бе избран за главен секретар. В момента временно назначен на поста със заповед от 28 ноември е Димитър Кангалджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков