Оставката на Лена Бориславова ще бъде гласувана днес в НС

OFFNews 20 април 2023 в 07:51 1634 0

Лена Бориславова

Снимка Снимка БГНЕС

Лена Бориславова

Оставката на Лена Бориславова от коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" като народен представител се очаква да бъде гласувана днес в Народното събрание.

Дни преди старта на новия парламент самата Бориславова заяви, че желае да бъде заличена като депутат. Като причина тя посочи, че ще поеме координационната роля на “Продължаваме промяната” за местните избори наесен. Бориславова поясни, че конкретно ще работи за кампанията и проблемите на София.  

Бориславова беше избрана за депутат от ПП-ДБ от 24 МИР - София. ЦИК обаче не прие заявлението й и тя трябваше да положи клетва като депутат, след което веднага подаде оставка. 

На днешното заседание на НС се очаква още създаване на временна комисия, която трябва да изработи проект на правилник на новия парламент. В нея ще има представители от всяка парламентарна група.

Депутатите ще разгледат и проекторешение, внесено от ДПС. Утрешният ден - 21 април 2023 година да бъде неработен за народното събрание заради мюсюлманския празник Рамазан Байрям.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови