Окончателно: Десислава Тодорова вече не е кмет на Борован, предстоят нови избори

OFFNews 19 юни 2022 в 19:06 6084 0

Архив

Снимка Община Борован

Десислава Тодорова

Кметът на ДПС – Десислава Тодорова е с обезсилено пълномощно от днес (19 юни 2022 г.) и вече не е кмет на Борован, става ясно от решение на Общинската избирателна комисия-Борован, цитирано от "Зов нюз".

Тодорова бе уличена в конфликт на интереси от КПКОНПИ и това е второто й отстраняване от поста.

Първият път Административен съд-Враца реши да я остави на поста, поради процедурни неточности в решението на Общинската избирателна комисия в селото.

Сагата с кметицата на ДПС, която е “златната кокошка” на всички избори на либералите в населеното място и община Враца продължава повече от година. 

Наложи се неколкократната намеса на Окръжна прокуратура – Враца, за да бъде изпълнено решението на ВАС.

На днешното заседание ОИК – Борован с председател Яна Бецинска и секретар Ани Искренова констатира и обяви предсрочното прекратяване на пълномощията на Десислава Тодорова – кмет на община Борован, обявен с Решение № 132-МИ/04.11.2019 г. на ОИК-Борован:

“ОБЕЗСИЛВА издаденото на Десислава Димитрова Тодорова удостоверение от ОИК Борован , за избран кмет на община и уведомява Централната избирателна комисия, като изпраща копие от това решение, заедно с документите, установяващи основанието за предсрочното прекратяване.

Решението, на основание чл. 42, ал. 5 ЗМСМА не подлежи на оспорване и влиза в сила незабавно след обявяването му.

Предстои Общинският съвет в Борован да свика извънредно заседание на което да определи заместник на Десислава Тодорова, който временно ще изпълнява длъжността до провеждането на нови избори за кмет на населеното място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови