Новото правителство е факт, но ДПС праща националистите и Валери Симеонов на Европа

Антония Чорева 04 май 2017 в 13:46 4341 0

Народното събрание гласува новия Министерски съвет, макар и два пъти заради техническа грешка. Така, официално новият кабинет ще има 18 министерства и 4-ма вицепремиери с премиер Бойко Борисов. 

Със 134 гласа "за" депутатите приеха новата структура на кабинета Борисов 3. Против бяха "100", а въздържали се нямаше. Веднага след това депутатите гласуваха  състава на кабинета, а именно коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти със същите гласове - 133 депутати "за" и 101 "против". 

Председателят на парламента Димитър Главчев изчете поименно министрите, те станаха на крака. Последваха ръкопляскания, а след тях дойде и критиката. 

Депутатите от ДПС протестираха и преди, и след избора на коалиционното правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти. 

Народният представител от ДПС Йордан Цонев коментира от парламентарната трибуна, че ще отнесе въпросът защо Валери Симеонов е вицепремиер по демографската и социалната политика към европейските институции. Като пример Цонев цитира неприлични изказвания на Симеонов от политическата му кариера по отношение на един етнос - "нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни". "Ще пренесем битката срещу националистите в Европа", категоричен беше Йордан Цонев, който смята, че Валери Симеонов не може да е вицепремиер на европейска България". 

"Как ще се чувствате в Европа с такива лица, колкото и да казвате, че е европейски новият кабинет, той е антиевропейски и е опасност за националната сигурност. Излъчва послание на разединение и омраза", казаха още ДПС от трибуната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!