Новите министри обещаха приемственост

OFFNews 20 септември 2018 в 14:25 2644 4

Новите министри Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов обещаха, че в работата им ще има приемственост от техните предшественици. 

"Съзнавам отговорността, която поемам с поста. Ще държа на приемствеността и ще продължа всички добри политики на предходните министри - Нанков и Павлова", каза Аврамова, която пое регионалното министерство.

Предшественикът й Николай Нанков коментира, че е доволен от избора на нов министър. "Изключително щастлив съм, че оставяме подредена къща на добър стопанин като Петя Аврамова", каза той. Самата Аврамова пък обяви, че иска да използва знанията и опита на Нанков. Това предизвика журналистически въпрос към бившя министър - дали би ли останал в министерството като зам.-министър.  "Не мисля, че е редно да отговарям на този въпрос. Това, което тримата министри направихме като морален акт и като поемане на политическа отговорност в широкия спектър на думата, е факт".

Аврамова обяви, че имала 3 приоритета - ефективност, качество и контрол.

Новият министър на транспорта Росен Желязков пък заяви, че е запознат с всички процеси, които са на дневен ред в министерството и предстои да приоритизира следващите стъпки. Предшественикът му обяви, че "секторът в момента е в устойчиво състояние, на Росен Желязков му предстои да продължи с модернизацията на железниците".

Желязков каза, че първата му работа ще бъде да се види с Московски и екипа му. "Да се създадат условия за нормална приемственост, да се внесе необходимото успокоение в работата и непрекъсваемостта на процесите и да се приоритизират следващите стъпки. Това, което ще бъде направено в конкретика, ще бъде артикулриано в парламента и пред медиите в близките дни", каза той. 

Бившият главен секретар на МВР и настоящ вътрешен министър Младен Маринов обяви, че на системата ѝ трябва да се продължи започнатото. "Смятам, че ориентирайки се и към човешкия ресурс, и към технологичното обновяване, ще постигнем добри резултати", каза Маринов. Той коментира, че въпросът кой ще бъде новият главен секретар на МВР не стои на дневен ред.

Досегашният вътрешен министър пък обяви, че ще върен в Народното събрание като депутат и ще е част от "комисията за отбрана и вътрешна сигурност" и дори иска да й е председател. Такава комисия обаче не съществува. Има две отделни комисии - по вътрешен ред и сигурност и по отбрана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6010

4

Milky

20.09 2018 в 19:36

Да ги видим и тях, то много бързо се усеща всичко

6516

3

tuti

20.09 2018 в 14:57

Надявам се новите министри да се отнесат сериозно към работата си.

17439

2

мнение от IP

20.09 2018 в 14:50

Успокойте се.......има приемственост в:
1. Далаверите и некадърността в БДЖ
2. Корупцията при шофьорските книжки
3. Корупцията при строеж на пътища.
4. Липса на контрол на качеството.
5. Бездействието на МВР
6. Комуникацията между отделните звена на МВР като по развален телфон.
Спете спокойно деца.

17439

1

мнение от IP

20.09 2018 в 14:44

"Да се създадат условия за нормална приемственост, да се внесе необходимото успокоение в работата и непрекъсваемостта на процесите и да се приоритизират следващите стъпки. Това, което ще бъде направено в конкретика, ще бъде артикулриано в парламента и пред медиите в близките дни"
Йеее!!!!
Да ни пази Госод!