Новият председател на ЕП е "добър приятел на ГЕРБ и лично на Борисов"

OFFNews 17 януари 2017 в 22:43 6518 8

Ева Паунова, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ.

Изключително съм доволен от избора на г-н Таяни за председател на Европейския парламент. Г-н Таяни е добър приятел на България, добър приятел на ГЕРБ и лично на г-н Бойко Борисов. Аз съм убеден, че с него като президент на Европейския парламент ще можем да работим в тясно сътрудничество в полза на България.

Това заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев след новината, че Антонио Таяни е новият председател на Европейския парламент.

В четвъртия последен тур на гласуването в Страсбург Таяни събра 351 гласа, а кандидатът на социалистите Джани Питела - 282 гласа.

Паунова: Таяни се вслушва в добрите предложения

Антонио Таяни днес спечели изборите за председател на Европейския парламент. С този избор изпращаме много силен сигнал, че проевропейските партии, тези, които искат да работят за просперитета, за по-голямото обединение на Европа, за ясната посока на Европа, могат да застанат зад един истински силен и доказал себе си през годините кандидат, каза Ева Паунова, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ.

Убедена съм, че Антонио Таяни ще работи за това всеки един регион от Европа да бъде представен в Европейския парламент, неговата позиция да бъде чута. Това е причината да го подкрепим, защото той се вслушва в добрите предложения и е готов да ги изпълнява, добави Паунова.

Габриел: Той е много добър приятел на България

Избрахме силен, проевропейски председател на Европейския парламент. Антонио Таяни е с опит, Антонио Таяни е с много ясна визия за това какво трябва да се промени в Европа. Това със сигурност не е да я убием, а по-скоро да направим така, че тя да е по-близо до гражданите, да има по-малко бюрокрация и тя да има много по-голяма политическа тежест, да има гласност и да има видимост. Затова бих искала да кажа и още нещо - че за нас, като българи, е много важно, че новият председател на Европейския парламент е много добър приятел на България, заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  12038

  8

  косата

  19.02 2017 в 20:02

  И папата ;)

  17898

  7

  кикимора

  18.01 2017 в 09:48

  Новият председател на ЕП е "добър приятел на ГЕРБ и лично на Борисов"

  Тоя Таяни да не е от Симитли?

  77927

  6

  El Commandante

  18.01 2017 в 09:17

  Ева Паунова е много хубаво момиче.
  Жалко е че е такава овца иначе.

  20699

  3

  Новак

  18.01 2017 в 00:35

  С това заглавие плашат ли ни , радват ли ни ?
  Имайки предвид какво е ГЕРБ и специално Тиквун, по-скоро съм притеснен. ("Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си") Ако и този изпраща писъмца със сърчица - лошо се пише на ЕС!
  Англичаните направо си се спасиха. Но и ако този човек е като другите лидери и други народи ще ги последват.

  17158

  1

  aviatora

  17.01 2017 в 23:04

  ДС-Гербери, не злоупотрябявайте с доброто и миловидно лице на Ева Паунова!!! НЕ ВИ ВЯРВАМЕ!!! Цветанов Вън от ГЕРБ и освободи от присъствието си партията.
   
  X

  Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх