Нинова: Оставката на Кристалина Георгиева е провал на Борисов

OFFNews 29 октомври 2016 в 12:31 9749 1

Корнелия Нинова.

„Оставката на Кристалина Георгиева като еврокомисар е поредният провал във външната политика на правителството на Бойко Борисов”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Според нея сме стсанали за смях пред света, когато сме сменили кандидатурата си за шеф на ООН от Ирина Бокова на Кристалина Георгиева.

„Сега ще бъдем лишени от възможността да имаме зам.-председател на Европейската комисия и ще ни се отнеме ресора „Бюджет и финанси”, който е най-важен. Дори европейските партньори на Бойко Борисов му обръщат гръб, след като отнемат на страната ни тези възможности”, допълва Нинова.

Тя определи като слухове възможността Росен Плевнелиев да бъде следващият ни еврокомисар, като Борисов трябва да номинира наш кандидат чак след изборите за президент.

„Бойко Борисов вече няма моралното право да го прави. Тук вътре след изборите вероятно ще има нова политическа конфигурация, така че той няма моралното право да номинира българин за този пост. Не сме очаквали, че Кристалина Георгиева ще отиде в Световната банка, но че нещо ще се случи – да, защото очевидно това е една задкулисна игра, отдавна е замислена и в която допускаме и българското правителство да участва”, аргументира се Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12139

2

iliyapopov

29.10 2016 в 13:42

Жалко, че и тая е като всички червени - мислят с парийната си книжка, вместо с главата си! Как може да изговориш такива глупости, като че ли си някоя улична скучаеща клюкарка!