Нинова: Кандидатите за лидер да си кажат дали са опозиция или патерица на ГЕРБ

OFFNews 26 юни 2020 в 10:05 1953 1

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова членовете на партията да спазват необходимите мерки за безопасност по време на предстоящите конференции от кампанията за избор на председател на Столетницата. 

„Няколко дни след проведения пленум на Национален съвет на партията, Янаки Стоилов ме информира, че е дал положителна проба за COVID-19. Веднага организирахме тестове на над 200 човека в партията. Имаме потвърдени 6 случая. Двама са в болница. Направихме всичко необходимо, за да им помогнем. Те се чувстват добре", коментира тя пред партийния тв канал.

По темата за решенията, взети на последния Национален съвет, Нинова каза:

„Аз съм на страната на съпартийците и симпатизантите ни, които искат национална подписка за народен вот на недоверие. За съжаление НС отхвърли предложението ми. Ще изпълним решението на колективния ни орган, но оставам на различно мнение. Тези членове на НС, които искаха да няма подписка и протести, се позоваха на това, че сме парламентарна партия и трябва да действаме с парламентарни средства. Естествено, че ще го направим. Правим го вече 4 години и ще продължим. Вот на недоверие щеше да има, но след като разговаряме с хората - да им дадем кураж и енергия, да съберем подкрепа и самочувствие, че отиваме на вот на недоверие с тяхната помощ. Ние сме програмна партия. В програмата на партията ни пише още, че сме народна и масова партия. Вярвам, че силата на БСП е точно в това." 

По отношение на предстоящия избор, тя заяви, че всеки има право да се кандидатира.

„Предстои ни състезание. Най-важното е, че ще има пряк избор. Това е моя цел вече 4 години. Смятам, че е правилно властта да бъде в ръцете на хората, а не на Конгреса, където убедено мисля, че се правят договорки, които не отговарят на очакванията на членовете. Важно е кампанията да бъде състезание на виждане за това как да се развива БСП и България“, категорична е Нинова.

По думите й е много важно кандидатите за председател да се определят – опозиция и категорична алтернатива на управлението, спечелване на парламентарни избори и реализиране на програма, или скрити договорки, задкулисие, колаборация и влизане във властта като патерица на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови