Нинова към Цонев: Кой си ти да командваш БСП?

Елена Николова 22 април 2021 в 11:47 4153 0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова влезе в остър дебат с Йордан Цонев от ДПС относно законопроекта за мораториум за отдаването на концесии, продажбата на държавни и общински болници, назначенията в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие.

"Кой си ти, за да командваш БСП? Вие можете да командвате вашата група, но не и в БСП", каза Нинова на Цонев.

"Онзи ден, пред всички камери и пред ръководството на БСП с мен се проведе арогантен и нахален разговор", заяви тя.

Председателят на БСП обясни, че Цонев й е предложил да оттегли предложението си за мораториум. По нейни думи той е казал: 

"Ще те подкрепим след 1 седмица, защото има много обществени поръчки, както и концесии на плажове."

В своя защита, днес по време на пленарното заседание, Цoнев заяви: 

"Най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Нинова. Те бяха свързани със служебния кабинет и бяха свързани с това, което говорих днес отпред. Не съм изненадан от това, какво се случва. А, "кой си ти" ми беше казано, когато слязох и казах, че ми е дошло дотук да ми се карат на тази трибуна", отбеляза още той. 

Цонев припомни на Нинова, че "сега и веднага има само вкъщи".

Преди това относно позицията на ДПС Нинова заяви: 

Онзи ден предложението на БСП за България е било противоконституционно. Днес вече не е противоконституционно, с новото предложение с което се увеличават казусите, в които НС ограничава изпълнителната власт. 

Нинова  отбеляза, че "миналата седмица е било противоконституционно, когато са били 3 ограничения, днес вече не е, когато са вече 7". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови