Нинова и Манолова се скараха чий проект за мораториум е по-добър

Ружа Райчева 22 април 2021 в 10:57 3080 0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на групата на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова влязоха в остър спор при приемането на законопроекта за мораториум.

И двете групи имат внесени проекти за мораториум върху отдаването на концесии, продажбата на държавни и общински болници и назначенията в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50% държавно участие.

Нинова заяви, че миналата седмица никой не е подкрепил БСП за предложения от тях мораториум, но в последствие е имало подкрепа за внесените от "Изправи се! Мутри вън!" законопроекти за промяна на Закона за лечебните заведения и Закона за публичните предприятия, които също ще наложат мораториум.

Мая Манолова реагира с остри критики към законопроекта на БСП. 

"Включването на решението за мораториум вътре в решението за Комисията за ревизията на Борисов щеше да го торпилира, а решението за мораториум беше непрецизно, бланкентно, без срок и нямаше общо с основния документ, противоречеше на принципи на правовата държава“, коментира Манолова.

На свой ред Корнелия Нинова отправи критики към новите участници в парламента:

"Много е интересно, че насочихте стрелите си срещу БСП, вместо към общия ни враг, срещу когото се обявихте. Какво се случи, докато търсехте вина у нас вместо във властта? Вече изнесохме данни – овладя се целия сектор на енергетиката, както и земеделието"

Нинова изрази притеснението си, че през последните седмици в държавната администрация се провеждат хаотични и скоростни назначения в лечебни заведения. 

Нинова обяви, че ръководствата на 65 болници в цялата страна са подменени, а любопитното е, че в 59 от тези 65 е имало само по един кандидат за ръководната позиция.

Тя добави, че ако преди седмица парламентът беше реагирал навреме, нещата са щели да се развият по друг начин, но нейното предложение беше отказано от опозицията на ГЕРБ. 

"Вие решихте, че БСП е ваш враг, а не ГЕРБ. Думи много, а трябват дела. Закъсняхте с делата". 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews