Нинова: Борисов ми звънна сутринта, срещата с ГЕРБ ще е утре

БСП иска бюджетен дефицит 4,5%, иначе не дава подкрепа

OFFNews 14 май 2023 в 09:28 4803 3

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Нинова ще пита партийните членове какво да прави с ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обадил на председателя на БСП Корнелия Нинова тази сутрин, за да я покани на среща утре.

Мястото и часът на срещата на партийните екипи още не е уточнено.  

Очакваме утре той да каже каква му е идеята за съставяне на правителство, заяви Нинова по бТВ. 

Ако кабинетът е национален и експертен, бюджетът предвижда дефицит от 4,5%, а членовете на БСП поискат, партията може да участва в правителство, стана ясно от думите на Нинова. Аз няма да каже предварително на социалистите какво мисля за управлението, ще гласувам тайно като обикновен партиен член, каза още Нинова. 

Според нея месец и половина първите две сили участват в имитация на преговори. Това е загуба на време, коментира Нинова.

Според нея начинът за обявяване на премиер и програма, е  грешен подход. "Правилният е всички да се съберем, да извадим 5-6 неща, важни за България, да определим разумни срокове и тогава да търсим хората, които да изпълня тези задачи. Според мен не трябва да са лидери и ярки политици. Не се прави така политика - ето в премиер и политици и попълвайте", каза Нинова.

Има една игра, тръгнала от Древна Гърция и с бум през Средновековието, която и у нас имаше бум - "Тука има, тука няма". Това прави в момента Борисов - вдигаш едната чаша, излиза Мария Габриел, вдигаш другата - Денков премиер, вдигаш третата - управленска програма на ГЕРБ, при четвъртата екселска таблица на ПП, под петата -  личните 10 приоритета на Габриел... Между другото, в древността това се е наричало игра на измама, обясни Корнелия Нинова. 

Тя коментира исканото отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, което определи "като част от сделка за правителство".

Мисля, че тази заявка от Мария Габриел е оферта към ПП-ДБ, на която да не могат да откажат. Мисля, че не е нейна работа да казва: Моето правителство и моят правосъден министър ще направят това и това. Няма "мое правителство и мой министър". Това са Министерският съвет на България и зад него стоят партии. Така че първо - малко по-скромно. За нас това означава политическа намеса, обясни Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

3

AlexT

14.05 2023 в 10:17

2..И ВИЕ , и вие ГЛАСУВАЩИТЕ за доган, борисовци и мутрите , за пеевски, за руските агенти, за ДС-БКП муцуните , и сие ....ЩЕ БЪДЕТЕ СТАДО!! Ще ви направят такова , ще образоват децата ви – да бъдат СЛУГИ на горната мафия, ще ви мачкат цял живот, и...накрая ще им марширувате на манифестации, ще им ръкопляскате ,ще ги възхвалявате приживе и с паметници и ...ТОВА ви чака , верващите на мутри, на руски агенти, на ДС мафията и сие ...Натам сте се запътили !? Даже им и гласувате , доброволно ...!? Падението ви , вашето и на децата ви, и на внуците ви , ..ПРЕДСТОИ..Червената мафия винаги е искала , желала , да има един смачкан народ, безправен, мълчащ, крепостен , който ТЯ ,мафията , да управлява БЕЗПРОБЛЕМНО !! Това ще ви е и бъдещето, ако ,поне на избори, не им покажете , че можете да ги изхвърлите на бунището на историята ..Няма друг начин ..Другото е път към ....РОБИЯТА , по модела на путинската , руската ...робия..

-1395

2

AlexT

14.05 2023 в 10:16

MAФИЯТА винаги е защитавала СОБСТВЕНИЯ си ИНТЕРЕС и този на КАПОТО-шефа си .Интересите на доган, пеевски, Боко, ДС-БКП муцуните, славчо чалгата и дребните слуги около него,руските агенти-копейкинци и държавната руска МАФИЯ, винаги са били на ПЪРВО място и СЛЕД това , там , някъде в дъното е и обществения интерес на гражданите , на хората , като цяло..
Кога ли ще се РАЗБЕРЕ , че червената МАФИЯ – боко, доган, пеевски,руската агентура, ДС-БКП мутрите и сие ,пет пари НЕ дава за ИНТЕРЕСА на НАРОДА, на ГРАЖДАНИТЕ в България !! Така беше и при тошо, червенковци, и сие , така е и СЕГА !! Хората , народът и сега, и при „строежа „ на комунизма е схващан, като КРЕПОСТНИ селяни, като СТАДО безгласно, от мафията БКП на власт , както и сега , и днес – в путинска русия !! Кой и кога попита гражданите , хората в Русия – за започване на войната с Украйна ? На избори, на референдум, на митинги по медиии .. в путинската диктатура , сега и днес в 21-вия век ?
И ВИЕ , и вие ГЛАСУВАЩИТЕ за

22548

1

dolivo

14.05 2023 в 09:52

Еее Бори звъннал на Корни, машала берекет версин!