"Няма да се спънем трети път в една и съща тиква"

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2017 в 15:51 12980 28

Ние винаги сме искали единно дясно, но това може да е при едно условие - като алтернатива на "фалшивото дясно на социалистическата партия ГЕРБ". С тези думи председателят на "Нова Република" Радан Кънев откри официалното предстаяне на иницаитават.

В залата бяха членове и симпатизанти на ДСБ, Гражданския блок, „Съюз за Пловдив“, Българска демократична общност и другите организации, които учредиха Нова Република.

Той поиска прошка заради това, че два пъти е вкарал съмишленици и последователи в коалиция с ГЕРБ.

Имаме огромен грях, особено аз - два пъти обединихме дясното с ГЕРБ - през 2009 г. и 2014 г. Два пъти дясното в България беше единно зад "Бай Кой", повтори Кънев. Няма да се спънем три пъти в една и съща тиква, зарече се лидерът на "Нова Република". 

„Дясното може да е единно само като алтернатива на ГЕРБ, не като патерица на БайКой. Десет години той доминира българската политика - и това са години на държавен рекет върху бизнеса, назначения на партийни секретарки в публичната администрация, фалиращ малък бизнес и охранени партийни обръчи, бедни граждани и богати олигарси. Години, в които цензурата се върна в българските медии… Това е всичко, което дясното не може да бъде. Това е, което връща БСП на власт, защото на хората вече им е все едно кои комунисти ще ги управляват", каза в словото си Кънев.

Политическият говорител на "Нова Република" Трайчо Трайков каза, че „когато се налага поредица от все по-безпринципни компромиси, а целта изчезне зад маранята от гнили решения и политически тела“ е време България да потърси нов път, по който думите на политиците и действията им са в хармония.

„Тогава няма да е възможно единственият производител на горива да работи петнайсет години на загуба, а българите да плащат сред най-високите цени в Европа. Няма да е нормално в съда да ти трябва не адвокат, а прокурор. Няма да е допустимо медии години наред да бълват клевети за българските патриоти и да венцехвалят продажниците“, каза Трайков.

"Нова република" означава демократи за силна България, тя е обратното на Съветска република, заяви Атанас Атанасов. Той попита защо днес на конгреса на левицата е отишъл руският посланик - те искат властта, не трябва да я получават - отговори той. Нова република ще има, когато Бойко отиде в Банкя да си гледа внучето, а Нинова стои в опозиция, посочи Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22089

26

Стефан

05.02 2017 в 01:26

Ти откъде знаеш къде има такива картинки? Щото аз например не знам.
Не, като европеец разбирам твоите ценности, просто се зачудих.

3469

23

Halo

04.02 2017 в 21:22

Бай Г*ъз поради липса на Бай Х*уй търси тиква с максимално голяма дръжка.

12193

21

SC

04.02 2017 в 20:09

Няма. Този път ще е в кратуна.